Nyitókép: mlsz.hu

 

Mindhárom hazai Nemzetek Ligája-találkozóját megnyerte a magyar válogatott, amely 2-0-ra győzte le Finnországot a Groupama Arénában vasárnap este. Így a csapat második helyen végzett az új európai sorozat C divíziójának 2. csoportjában. Ennek majd az Eb-selejtezők sorsolásakor lesz jelentősége. A játékosok értékeltek a meccs után.

 

„Marco Rossi öt nappal az első tétmérkőzés előtt vette át a válogatottat, ezért igazából ezt a sorozatot beáldoztuk azért, hogy az új szövetségi kapitány elképzeléseit, elvárásait teljesítse a csapat.”

 

nyilatkozta a finnek ellen is gólt szerző Szalai Ádám.

 

  hirdetes_300x300   

„Sajnálatos, hogy nem volt erre előtte három-négy barátságos mérkőzés, amikor erre időnk lett volna, de a végére látszott, mit szeretnénk játszani. A legnagyobb pozitívum az volt, hogy kétféle felállásban is tudtunk játszani, az észtek ellen a négy-három-hármat, míg a finnek ellen kipróbáltuk az igen komplikált három-öt-kettőt. Meglepetés volt számomra, hogy utóbbi elég jól funkcionált ahhoz képest, hogy először álltunk fel így.”

 

Folytatta Szalai, aki gyönyörű gólpasszt kapott az észtek ellen is rengeteget dolgozó Kalmár Zsolttól:

 

„Zsolt nagyon sokat fejlődött az elmúlt válogatott mérkőzéseken. Kell még segíteni neki, de maximálisan végrehajtja azt, amit elvárnak tőle. A képességei megvannak, az előre játékban nagyon jó, ha kicsivel többet hozzátesz a védekezéshez, kiváló középpályás lesz belőle.”

 

A magyar válogatott csak két ponttal maradt le a csoportelsőségről, így különösen hiányoznak az idegenben elhullajtott pontok a végső helyezés tekintetében. Erről Szalai Ádám úgy nyilatkozott, utólag nem érdemes keseregni.

 

„Rossz időben jött a kapitányváltás, az első tétmérkőzésünk előtt csak néhány napunk volt, és már pályára is kellett lépnünk Finnországban.”

 

Kalmár Zsolt a meccs után arról beszélt, hogy a sikerben fontos szerepet játszott a taktikai fegyelem:

 

„Egész mérkőzésen tartottuk magunkat a taktikánkhoz, nagyon magasan játszottunk, sok labdát szereztünk. A mai foci ebből áll, hogy mindenki bátran letámad, de természetesen vannak csapatok, akik ellen ez nem működik. A meccs után még nem beszéltünk a második helyezésről. Bánt, hogy elvesztettünk két pontot Észtországban, hiszen akkor az első helyért játszhattunk volna itthon. A finnországi találkozó volt az első meccsünk Marco Rossival, új csapattal, új játékosokkal, így a tallinni döntetlen fájóbb, mint a tamperei vereség.”

 

A DAC légiósa jól ismeri Marco Rossit, hiszen egy évig együtt dolgoztak Dunaszerdahelyen:

 

„Nagyon sok önbizalmat tud adni a játékosainak. Akiben bízik, annak megadja a lehetőséget és így sok fiatal megmutathatja magát a válogatottban. Nagyon sokat tanultam tőle, jól ismer engem és bízik bennem, ezt a teljesítményemmel szeretném meghálálni.”

 

A magyar válogatott az észtektől és a finnektől sem kapott gólt hazai pályán, erről Baráth Botond így beszélt.

 

„Mindig jó érzés lehozni a meccset kapott gól nélkül. Hogy ott van mellettünk a védelemben Willi Orbán, az nagyon nagy terhet vesz le a vállunkról, nyugodtan tudunk hátul játszani.”

 

Lovrencsics Gergő is elégedetten beszélt az együttes teljesítményéről. Elmondása szerint amit elterveztek, azt végre tudták hajtani a pályán.

 

„Az első finnországi meccsből tanulva úgy érezte a szövetségi kapitány, egy új taktika lesz a legjobb megoldás. Mindent részletesen elmagyarázott, hogy az egyes helyzetekre kinek-kinek miként kell reagálnia, hogyan kell letámadnunk. Amikor ilyen stabil a védelmünk és megvan a kommunikáció, mint most Baráth Botonddal, nekem is könnyebb döntést hoznom a különböző szituációkban. Sokat változtunk a tamperei találkozó óta. Minden meccsre úgy készültünk, mintha BL-döntőt játszanánk, hiszen a pontok mellett a renoménkat is elvesztettük idegenben, és ezt szerettük volna visszaszerezni”

 

fogalmazott a Ferencváros játékosa, majd hozzátette, hogy

 

„Természetesen jó lett volna első helyen végezni, de tanultunk a hibáinkból. Ezen az úton kell mennünk tovább, így várjuk az Eb-selejtező sorsolását.”

 

Lovrencsics Gergő játékostársaival együtt jó véleménnyel van a kapitányról.

 

„Megvan a saját stílusa, taktikailag felkészült, minden ötletét, elvárását igyekszik nekünk elmagyarázni. Az észtek és a finnek ellen két különböző taktikát választott, s mind a kettő ült. Nagyon pozitívan gondolkodó szövetségi kapitány, úgy fogalmaznék, hogy magyar szövetségi kapitány, hiszen magyarként áll a dolgokhoz. Keresi a kiutat, és látja is azt.”

 

Körkép.sk

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Marco Rossi: Az utóbbi időszakban mutatott játékunk bizakodásra ad okot

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!