Nyitókép: profutbal.sk

 

Néhány napja a DAC előrukkolt egy végtelenül humoros promo-videóval, melyben az „égszínkék” slovanistákat „hupikékeknek” hívják, és a közismert rajzfilm szereplői a Hupikék Törpikék is felbukkannak benne.

 

A DAC marketingesei a videóban rendesen adagolták a pozsonyiakat: dicsérik a pozsonyiak új otthonát – azzal a képpel, melyen a tervezés hiányosságaira mutat rá, a Disznólegelő „atmoszféráját” is nevetség tárgyává teszik, majd Guzmics Richárdot, a magyar válogatott védőjét – egyben a Slovan új szerzeményét – is előveszik szlovákosított névvel „Rišo Guzmics”-ként, ezzel együtt kifejtik, hogy bíznak abban, hogy saját kapujára lesz veszélyes…

 

 hirdetes_810x300  

 

Ahogy az várható volt, a pozsonyiaknak nem tetszett annyira a DAC humoros videó-felvezetője. Tomáš Straka, a Slovan marketingigazgatója a ProFutbal.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy

 

„Ez a videó óvodai szintű. Vagy óvodásokat vettek fel a marketingrészlegre, vagy az emberek, akik ezt készítették, humorilag és gondolkodásilag óvodás szinten vannak.”

 

Straka szerint képesek elfogadni az olyan promo-videókat, ahol ők húzzák a rövidebbet, de csak addig, amíg az egy bizonyos szinten belül marad az ellenfél. Példaként a Spartak Trnava 2015-ös videóját hozta fel, mikor szintén stadionavatóra készültek. Szerinte azon a videón a szurkolóik és a klubban dolgozók is jót derültek.

 

 

Köztudott, hogy a DAC és a Slovan ősi riválisok, az egymás elleni meccseik mindig valami többről szólnak, mint egy sima bajnokiról. A hupikékek, ahogy a DAC-szurkolók is hívják őket, minden bizonnyal elégtételt venni jönnek majd szombaton Dunaszerdahelyre. A pozsonyiak 620 belépőjegyet kértek a klubtól, a rizikósnak minősített meccs miatt ellepik majd a Csallóköz fővárosát a rendőrök. A DAC legnagyobb szurkolói klubja, az YBS különleges koreográfiával készül, a találkozót az RTVS és az M4Sport is élőben közvetíti.

 

Mind a két csapat komoly felkészüléssel a háta mögött, valamint több új játékossal készül a szezonrajtra. A klub a rangadó és a stadionavató tiszteletére egész napos programmal várja az érdeklődőket, Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszóé a kezdőrúgás, a Nélküledet pedig a Pokolgép énekese, Tóth Attila segítségével énekelheti majd a több mint 12 ezer szurkoló. Ezek után már csak annyi a feladat, hogy otthon tartsák Hyballáék a három pontot, és hogy az orrukat lógatva kullogjanak haza a pozsonyi „égszínkékek”.

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:
Címkék: DAC derbi Slovan videó

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.