Robert Fico beismerte, hogy Szlovákia válságos helyzetben van. De ahelyett, hogy a kormányválság okait keresné – amibe a koalíció sodorta bele Szlovákiát – ,ismét az ellenzéket és a médiát vádolja. A kormánykoalíció minden erejével azon igyekszik, hogy hatalmon maradjon. Megegyeztek, hiszen be akarják fejezni a seftjeiket, főként a több milliárd euróért vásárolt páncélozott járműves seftjüket az SNS vezette védelmi minisztériumban, továbbá az uniós források szétosztását is.

 

Bugár Béla azt állította, hogy az előrehozott választásokról fog tárgyalni, ehelyett elárulta az utcán tüntető embereket, és ismét az új megegyezés részesévé vált. Elfogadhatatlan, hogy a kormányfő káosszal fenyegeti az országot abban az esetben, ha előrehozott választásokra kerülne sor. Olyan ez, mintha Fico azt állítaná, hogy a emberek nem önjogúak, és arra sem képesek, hogy megválasszák a saját képviselőiket, valamint az új alternatívát.

 

Úgy, ahogy eddig is instabil volt a kormánykoalíció – azután, hogy Danko úr egyszer már felmondta a koaláció szerződést az uniós források körül kialakult botrány miatt –, úgy továbbra is az marad. Hamarosan egy újabb krízist fogunk megélni, hiszen az instabilitás és a hanyatlás koraszaka vár ránk. Nem látok nagy különbséget aközött, hogy a kormányfői posztban Robert Fico vagy valamelyik pártbéli alárendeltje fog helyet foglalni, ha Robert Fico továbbra is a Smer elnöke marad. A problémát nem egy ember okozza, hanem az egész korrupciós rendszer, amit a Smer és a kormánykoalíciós hozott létre.

 

 hirdetes_810x300  

Nekünk olyan programunk van az emberek számára, amit teljesítünk. Attól függetlenül, hogy a választások egy vagy két év múlva lesznek, mindig megoldást fogunk keresni arra, hogyan tegyük jobbá az emberek életét Szlovákiában.

 

Veronika Remišová Facebook-bejegyzése

Nyitókép: Erik Adamson/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!