Mintegy 200 tüntető vonult az USA Capitoliumának füves területén a déli szárny lábánál. Odabent az épületben az Egyesült Államok Szenátusa épp lezárja a szombat délutáni vitát Brett Kavanaugh kinevezéséről. A tömegből páran elfoglalták a lépcsőket, nagy szakmai hozzáértéssel készült transzparenseiket tartva rendíthetetlenül hirdetik:

 

„Kinek a háza?” – kérdezték kiabálva. „A mi házunk” válaszolta a tömeg?

 

A szavazás után a Legfelsőbb Bíróság épületéhez. Két nő felmászik a lépcsőknél lévő szobrokra: „Igazságos látásmódot”, „Jogállamot” – kiabálják.

 

  hirdetes_300x300   

(…) Trump Elnök egy sor Tweet kommentárban jellemezte a tömegeket „őrjöngő baloldali csürhének”, akik „hivatásos tüntetők drága transzparensekkel” amelyeket „Soros György és mások fizettek meg”. Trump bírálói azzal vádolták meg, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt és antiszemita megjegyzéseket tesz Sorosra, aki liberális körök milliárdos támogatóját.

 

Mégis, van igazság abban, amit Trump mond. (…) Én magam liberális feminista vagyok, akinek az abortuszra és az azonos neműek házasságára vonatkozó nézetei összhangban vannak a Demokrata Párt nézeteivel. Mégis, miközben a legtöbb tüntetőt nem fizették meg, a Capitoliumnál zajló szombati tüntetéseket és a képviselőket megtámadásáig fajuló megmozdulásokat olyan csoportok szervezik, amelyeknek Soros György az egyik főtámogatója.

 

Elkezdtem visszakövetni a pénzt az elnökválasztáskor kezdődő„ellenállás” megszületése pillanatától. Kiderült, hogy a január 21-i Women’s March tüntetésben részt vevő legnagyobb szervezetek közül 50 tetemes támogatást kapott Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától vagy valamelyik másik, Soroshoz köthető szervezettől. A szombati Kavanaugh-ellenes tüntetést vezető legnagyobb szervezetek közül 20 szintén a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatottjai voltak. (…)

 

Amit összegyűjtöttem, nyilvános adatnak számít, de az újságírók kerülik. Sokan (beleértve engem is) szimpatizálnak a Nyílt Társadalom liberális bajnokaival, és vannak, akiket a Nyílt Társadalom támogat pályázat vagy ösztöndíj formájában.  És sokaknak ellenszenves a Soros-ellenes retorika is. (…)

 

WallStreetJournal.com, Asra Q. Nomani: George Soros’s Marc hon Washington

Nyitókép: Foxnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!