(…)

 

– Eddigi politikusi pályafutásában hová helyezi el a Magyarországról szóló jelentést?

 

– Úgy gondolom, ez a jelentés tett engem úgymond híressé, bár ez nem szükségszerűen jó dolog. Közel tíz éve vagyok itt, az Európai Parlamentben, nagyon sok időt töltöttem a jogalkotással, sok témában értem el sikereket. De ez a jelentés több elismerést kapott, mint a korábbiak.

 

 hirdetes_300x300  

– Önt a magyar kormány azzal vádolja, hogy Soros György fizetett ügynöke, hazudik, rosszindulatú, ellenséges a magyarokkal, beleszól az ország dolgaiba. Mit szól ezekhez?

 

– Ez jó sok minden, amit említett. A probléma, amire én rátaláltam, és feltártam, az az, hogy a magyar kormány hogyan kezeli saját polgárai jogait. Minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak. A magyar állampolgárokat is ugyanazon jogok illetik meg, mint a holland, francia vagy belga polgárokat. Kötelességünk védeni a polgárokat a saját kormányuk részéről tapasztalható tendenciákkal szemben is. Ez volt az, amit megpróbáltam elérni. Tudom, azt mondták, hogy engem külső forrásokból támogattak, de ez nem igaz, ilyen nem történt.

 

– Hogyan érintette az, hogy óriásplakátokon szerepelt Magyarországon, pejoratív tartalommal?

 

– Jelenleg nem tervezek Magyarországra menni, úgyhogy engem ez most éppen nem befolyásol. Abban azonban biztos vagyok, ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam. Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet.

 

(…)

 

magyarhang.org – Sargentini: Inkább nem megyek Magyarországra

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!