(…)

 

.týzdeň műsorvezető: Úgy tűnhet, mintha visszatérnénk a Pápay Tibor fémjelezte időbe. Ön hogy látja mindezt, aki reálisan megélte Pápayékkal és más csoportokkal is, akiket később magas, betöltött pozícióiban oldani tudott? Érzi, hogy megyünk vissza ebbe az időbe?

 

Spišiak: Nem gondolom, hogy megyünk vissza abba az időbe. Ma sokkal rosszabb, mint akkor volt.

 

 hirdetes_810x300  

.týzdeň műsorvezető: Hogy érti?

 

Spišiak: Úgy, hogy rosszabb a helyzet.

 

.týzdeň műsorvezető: Miben?

 

Spišiak: Abban, hogy a sok mocsok már beette magát. Ma rosszabb, mint akkor, amikor pár ember futkosott itt nekünk melegítőkben és csinálta a rendetlenséget. Az ilyesmivel reálisan lehet mit kezdeni. Elég, ha valaki vallomást tesz, ha összeszedi a bátorságát. Össze lehet szedni őket és lecsukni. Így is tettünk. De ami most van, az sokkal rosszabb. Azért, mert maguk az emberek támogatják az országnak az ilyen formában való irányítását. Mert mindent el lehet intézni.

 

Jobban tetszik neki ez a rendszer, mert bemegy a rendőrségre, és a haverjain keresztül elintézi, amit szeretne. Elintézi a bíróságon, a hivatalokban. Mindent el lehet intézni. Léteznek intézők, akiket a régiókban ismernek. Akinek ismeretsége, kapcsolatai vannak, hirtelen ez vált természetessé. Az ismeretségeken keresztüli intézkedés. A vállalkozók is. Ezért sokkal rosszabb ma a helyzet, mert már az emberek fejében működik. Mégpedig úgy, hogy lehet, hogy nem is olyan rossz ez az egész.

 

Ezzel kellene kezdeni valamit. Nem elég csak néhány maffiózót elkapni és lecsukni, akik melegítőben baseballütőkkel futkosnak az utcákon. Érti? Rosszabb.

 

.týzdeň műsorvezető: Nem kedvező jelzés, hogy elfogták Kočnert, zajlik a nyomozás, és az egész megváltozhat?

 

Spišiak: Igen, ez igaz. Hogy most megvan rá az esély. Az emberek lehet, hogy pánikukban, hogy vajon mit tudhat még Kočner, mivel jön elő? Így maguktól jelentkeznek előre, hogy ne legyen késő, hogy nem jelentkeztek időben. Most felszínre kerülnek a dolgok. Reménykedjünk.

 

(…)

 

 

.týždeň.skKulisszák mögött (Zákulisné reči című műsora)

Nyitókép: reprofoto (.týždeň.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!