Nyitókép: Facebook/Zuzana Čaputová

 

Zuzana Čaputová szerdán sajtótájékoztatón értékelte az AKO-felmérés keddi eredményeit, ezzel együtt elmondta, hogy úgy döntött, nem lép vissza más jelölt javára.

 

„A legjobb választ arra, hogy visszalépek-e, az emberek adták meg”

 

mondta sajtótájékoztatóján Čaputová, ezzel reagálva az AKO-ügynökség kedden nyilvánosságra hozott felmérésére. Eszerint ugyanis a harmadik helyen áll szorosan a második Róbert Mistrík és a negyedik Štefan Harabin között.

 

 hirdetes_810x300  

Čaputová kiemelte, hogy abban az esetben hagyna fel kampányával és lépne vissza, ha az a veszély fenyegetne, hogy a második körbe az övétől jócskán eltérő értékítéletet valló jelöltek kerülnének be.

 

„A tegnapi felmérés alapján konstatálom, hogy Harabin úr lecsúszott a 4. helyre, és az emberek támogatásának köszönhetően nagy szorosan megközelítettem a második helyen álló jelöltet. Ezért felelősnek érzem magam a kampányban maradni”

 

tette hozzá Čaputová, aki ennek ellenére kész tárgyalni visszalépéséről abban az esetben, ha a Smer jelöltje, Maroš Šefčovič vagy Štefan Harabin lennének az első kör biztos befutói, ezzel együtt a második körbe jutó két jelölt.

 

 

Ahogy arról kedden beszámoltunk, az AKO februári felmérése szerint Maroš Šefčovič és Róbert Mistrík állnak az első két helyen, őket követi Čaputová és Harabin. Ezután jócskán lemaradva következik Milan Krajniak, majd Bugár Béla, aki januárhoz képest közel 3 százalékos zuhanást könyvelhet el. Az MKP támogatásával induló Menyhárt József továbbra is a januárban mért 1,5 százalékon van, ezzel egyelőre nem mutat javulást a felvidéki kampánykörúton lévő pártelnök-jelölt.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.