Pénteken két tüntetés is volt Pozsonyban, melyek természetes módon közös célban futottak össze.

 

És bár az országos médiafigyelem az ezúttal 25 ezres, nagy központi rendezvényre irányult, magyar szempontból volt egy legalább olyan fontos mellékszála is.

 

Most először történt meg ugyanis, hogy több tucat tisztességes felvidéki magyar felszedelődzködött és egy pártszékház elé utazott. Hogy ott felállva kerek-perec a politikából való távozásra szólítsa fel az elmúlt 28 év alatt immár mindenkit eláruló, napjainkra a gerinctelen, hazug, megalkuvó politikus jelképévé vált Bugár Bélát.

 

 hirdetes_810x300  

Az ilyen rendezvények rendkívül fontosak és nagyon erős szimbolikájuk van. Minden más, beleértve a résztvevők létszámát is, ezért csak másodlagos. Volt olyan tüntető, aki hajnali hatkor szállt vonatra, és másnap hajnali négykor ért haza. Az ilyet csak hittel képes megtenni az ember.

 

És ez a legfontosabb, ami a Most-Híd székház előtti embereket jellemezte. A hit és a meggyőződés az igaz ügy mellett. Pont az, ami Bugárékból hiányzik.

 

Be is indultak a székházban dolgozó fizetett párt-trollok és a koncon osztozó érdekbarátaik, hogy kifigurázzák és nevetség tárgyává tegyék a tüntetőket.

 

 

Csakhogy hiába, az ilyen már rég nem működik. Jól mutatja mindezt Igor Matovič, vagy akár Alojz Hlina példája.

 

Tisztességes Magyar Képviseletért tüntetők már most többen vannak, mint mondjuk az OĽaNO tagsága, és ha magukra nézve levonják a pénteki rendezvény tanulságait, egyre többen lehetnek.

 

A legfontosabb, hogy végre akadtak olyanok, akik kimondták, elég volt ebből, és magyarként kikérik maguknak, hogy Bugár Béla jellemtelensége miatt az egész felvidéki magyarságot megbélyegezzék.

 

Ez volt a legfontosabb eredménye a pénteki rendezvénynek. Minden más csak a jelenlegi állapotokból profitáló, a kényelmes semmittevésben kibicelők rosszindulata.

 

Király Zsolt

Nyitókép: Körkép.sk

 

Több tucat felvidéki magyar követelte Bugár távozását a Most-Híd székháza előtt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!