aktuality.sk

Andrej Kiska két tévedése

Az államfő kritizálja a klientelizmust az egészségügyben és a pénzosztást az IT szektorban. A smeres polip ellen folytatott küzdelemben, a biztonságot illetően azonban tehetetlen. (…)

 

Az árgus szemekkel figyelt egészségügyre használt (negatív) logika hangsúlya logikus és hasznos. Kiska számára ez kezdettől fogva prioritás – a CT és az ultrahangos botrányok után azok az emberek is megértik az elnök urat, akik nem figyelik napi szinten a politikát.

 

Értékelni kell Kiska szavait a IT szektorbeli pénzszórásról is. Szerinte az állam hibázott, mikor 900 millió eurót költött informatizációra „gyakran átláthatatlanul és több esetben eredmény nélkül”.  (…)

 

November végén Kiska tábornokká léptette elő Robert Kaliňák (Smer) két kulcsemberét, Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány-helyettest és Ivan Ševčík-ot, a belügyminisztérium ellenőrzési és felügyeleti szekciójának fejét. (…) Az ő kinevezésük fatális hiba volt Kiska részéről.

 

December közepén az államfő aláírta az ügyészségről szóló törvényt. Mindezt annak ellenére, hogy a törvény jelentősen megerősíti Jaromír Čižnár főügyész jogköreit.

 

A törvény bizonyos kockázataira neves ügyvédek, ügyészek és civil szervezetek képviselői is felhívták a figyelmet. A kockázatok egy részét sikerült eltávolítani, a legproblémásabbak azonban megmaradtak.

 

Konkrét példa Čižnár megbízatásának meghosszabbítása – egészen az új főügyész eskütételéig. Fico egykori osztálytársa így elméletileg élete végéig megtarthatja pozícióját. Ami azt jelenti, hogy még inkább készséges és lojális lesz a Smer-hez – nem fog foglalkozni egyetlen érzékeny politikai háttérrel rendelkező botránnyal sem. (…)

 

Ez (a törvény aláírása) Kiska második politikai tévedése. (…)

 

Marek Vagovič, aktuality.sk, Komentár Mareka Vagoviča: Dve politické chyby Andreja Kisku

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket