Ön szerint az ĽSNS standard politikai párt?

 

Sajnos a belügyminisztériumnál több, mint 150 párt van nyilvántartva. (…) Elvileg vannak nem standard pártok, mert 4 tagjuk van, vagy egy hét alatt jönnek létre. És vannak pártok, amelyek szerintem teljesen szembemennek az alapvető szabadságjogokkal. A probléma az ĽSNS esetében a nyílt vagy rejtve kommunikált elvekkel, ideológiákkal és értékekkel van.

 

(…)

 

 hirdetes_400x285  

Andrej Kiska köztársasági elnök nyíltan kimondta, hogy Kotleba fasiszta. Egyetért vele?

 

(…)  Nekem jobb álláspontom van. (…) A xenofóbiának és a rasszizmusank nincs helye a parlamentben, és mindent megteszek azért, hogy a Kotlebáéhoz hasonló pártok ne működhessenek.

 

Javasolni fogom a politikai pártokról szóló törvény módosítását. És hatni akarok a médiára is, (…), hogy ne adjanak teret olyannak, aki azt nem érdemli meg.

 

(…) Hogyan néznének ki azok a változások közelebbről?

 

Azoknak a pártoknak, akik állami támogatásban részesülnek, el kell tudniuk számolni a forrásokkal (…). Működő szerkezettel és tagsággal kell rendelkezniük.

 

(…) Beszélgetésünk idején újra több ezer tanár vonul az utcákra. Ön szerint Peter Plavčan miniszter jó választás volt? Tekintettel arra, hogy az ellenzék már két hét után javasolta a visszahívását?

 

(…) Önnek olyan  érzése van, hogy ez a sztrájk Plavčan egy havi miniszterkedése miatt tört ki, vagy inkább azért, met az oktatás már hosszú évek óta nem működött? Ebben az országban az oktatüggyel 25 éve semmilyen rendszerszintű előrelépés nem történt. (…)

 

Bírja vagy sem Plavčan az ön száz százalékos bizalmát?

 

Ha már nem fogja bírja, nem lesz miniszter.

 

Aktuality.sk, Andrej Danko: Urobím všetko, aby strany ako Kotlebova nefungovali

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!