A több millió eurós áfa-csalással gyanúsított vállalkozó, Ladislav Bašternák a Markíza híradójában rendkívül szórakoztatónak bizonyult. Állítólag nem érintkezik a politikusokkal. Kaliňáknak nem adott el semmit, és elutasítja az őt érintő összes vádaskodást is. Csupán éli a nyomorúságos életét….Bašternák azonban mindenben hazudott.

 

Most pedig összegezzük azokat az alapinformációkat, amelyek Bašternák „nyomorúságos életéről“ szólnak.

 

Bašternák beköltözött a Slavín melletti kis „szegényes” villájába. Csupán ötemeletes, medencével és saját spa részleggel….A szoba pedig márványból készült. A villában pedig eredetileg a kuvaiti nagykövetségnek kellett volna működnie.

 

 hirdetes_400x285  

A múlt évben szegény szerencsétlen pára egy S-osztályú Mercedes-AMG-t vásárolt potom 250 ezer euróért. Emellett rendelkezik egy Bugatti Veyronnal, amelynek az ára több mint egy millió euró. Sőt, emellett volt egy G és egy CL típusú Mercedese is. Az autóit az időjárás és a hangulata szerint cseréli.

 

(…)

 

Az üzletember Bašternáknak – aki luxuslakásokat épít az előkelőeknek – van jó néhány nyomorúságos barátja is. Például a Kaliňák miniszter úr, Počiatek exminiszter vagy éppenséggel a parlament alelnöke, Glváč.

 

A nyomorúságos cégjei közül az egyik részesedését – B. A. Haus – Bašternák átruházta a vállalkozó Kaliňákra. A B. A. Haus cég Kaliňákot évente minimum 260 ezer euróval gazdagította. Kaliňák további bevételeinek forrása pedig továbbra is ismeretlen.

 

Csupán annyit tudunk, hogy az utóbbi években Kaliňák vállalkozásaiból származó bevétele 250 ezer és 520 ezer euró között mozgott. Ebből az egyik céget – ami Počiatekkal együtt eltartotta – nem más alapította, mint Bašternák.

 

Továbbá a vállalkozó úr tulajdonában van a Bonaparte lakáskomplexumban egy nyomorúságos lakás is, ahova Robert Fico miniszterelnököt költöztette be. A lakás az erkéllyel együtt mintegy 500 négyzetméteres lehet.

 

És most jön a legfontosabb: 2012 után Bašternák vállalkozásai az állami kasszát mintegy 8 millió eurótól fosztották meg.

 

(…)

 

aktuality.sk, Dag Daniš: Takto vyzerá úbohý život Bašternáka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!