(…) A 21. század elején az emberiség evolúciója kritikus ponthoz érkezett. A természetes kiválasztódás folyamata – amelynek lényege a legerősebbek, legokosabbak és leggyorsabbak többségbe kerülnek a többiekkel szemben –, ami eddig az emberek legjobb tulajdonságait jutalmazta, most elkezdett más jellemzőket középpontba helyezni.

 

A tudományos-fantasztikus irodalom többségében civilizáltabb és intelligensebb jövőt jelzett előre, de az idő előrehaladtával úgy tűnik, a fejlődés épp ellentétes irányt vett – az ostobaság felé.

 

Hogyan jutottunk ide? Az evolúció nem feltétlenül támogatja az intelligenciát. Ragadozók hiányában (…) azok indulnak virágzásnak, akik gyorsabban szaporodnak. És így folytatódott ez egy egész generáción keresztül – és az emberiség iszonyatos sebességgel butult el.

 

  hirdetes_300x300   

Sajnos, a géntechnológia és annak minden eszköze a hajhullás megállításával és az erekció elnyújtásával volt elfoglalva, miközben a népesség meredek növekedésbe kezdett, és az intelligencia továbbra is a mélyben ragadt.

 

(…) Az átlagos intelligenciaszint a múlt században folyamatosan emelkedett. Kérdéseket a legutóbbi statisztikák vetettek fel, amelyek kimutatták, hogy az elmúlt évtizedben az átlagos intelligenciaszint a nyugat-európai országokban zuhanni kezdett.

 

Valóban „elhülyül” a Nyugat? Az átlagos IQ tekintetében igen. Az olyan országokban, mint Dánia és Nagy-Britannia soha nem látott mértékű IQ csökkenést tapasztaltak. Mi áll emögött? Talán az, hogy a népesség egy egyre nagyobb része a szociális juttatásokra támaszkodik.

 

A világ szociális támogatásainak 50 százalékát Európában osztják szét. A szociális juttatások segítik megőrizni a társadalmi egységet, de ha túlságosan nagyok vagy rossz helyre kézbesítik, több kárt okoznak, mint hasznot. Csökkentik az általános dolgozni akarást, az önmegvalósítás igényét.

 

És így az emberek nagyrészét hagyják elkényelmesedni és elbutulni.

 

Európa újabb nagy kihívás előtt áll – sikerül-e megreformálni a szociális rendszert úgy, hogy az emberek ne élhessenek vele vissza, hogy ne büntesse azokat, akik finanszírozzák. Hogy talán legyen kevésbé szociális, de fenntartható.

 

 

Aktuality.sk, Ronald Ižip: Keď ľudstvo ohlúplo

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!