Keleti marketing

A kormányfő keleti diplomáciáját követni elég unalmas dolog. Ez nem más, mint a provokáció és a kormányfő gondolataiban rejtőző orosz szimpátia régi keveréke.

 

Ez marketinggel úgy van eladva, mint a nemzeti érdekek védelme, pragmatizmus és szociáldemokrata ideológia a „a legfontosabb a kereskedelem és az árucsere” fajtából.

 

A gázvezetékről való beszélgetés is súlytalannak tűnik, ugyanis maga Fico ismerte be, hogy Szlovákia nem tud befolyásolni olyan nagy projekteket, mint a Nordstream II. A dolgok nem Pozsonyban dőlnek el, a Nordstream jövőjéről Berlinben és újonnan Varsóban döntenek majd.

 hirdetes_810x300  

 

Lobbizni olyan ügyekben, amiről az kormánylobbista is tudja, hogy nem lehet érte könyörögni, már majdnem diagnózis.

 

Mi lenne akkor, ha..

 

És akkor még azok a fránya szankciók, amikről Robert Fico mindent tud – rosszak és drágák az üzleteinknek. Csak egy dolgot nem tud, hogy hogyan nézne ki az orosz politika nélküle.

 

Könnyű kritizálni egy gyógymódot, annál nehezebb viszont mást és hatékonyabbat találni. Egy dolog menti meg a miniszterelnököt, mégpedig hogy a skizofréniában és határozatlanságban nem marad egyedül.

 

Európában sok hasonló kollégája van. Olyanok, akik előnyben részesítik saját érdekeiket és nem értik meg a nagy összefüggéseket.  A legközelebbi úton Moszkvába ezeket a dolgokat megspórolhatják. Elég csak egy közös repjegyet venni, biztos kapnak rá kedvezményt.

 

aktuality.sk – Ľubomír Jaško:  Ďalšia zbytočná letenka do Moskvy

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!