Az ellenzéki vezér a Robert Ficoval folytatott közvetlen konfrontáció során hű maradt az étkezéssel kapcsolatos témáihoz. Beérte annyival, hogy az ingyenes iskolai ebéddel és az állami ünnepeken hiányos friss kiflivel kapcsolatban tegyen szemrehányást a Smernek. Nos, ezzel a politikai helyettessel nem fog semmiféle törés bekövetkezni a szlovák politikában.

 

(…)

 

A volt kormányfőt nem viseli meg az ellenfelével való kínlódás, főleg ha olyan ellenfélről van szó, mint Richard Sulík. A Smer tehetséges képviselőjének elég volt pár perc és pár mondat ahhoz, hogy a szegény gyerekek ellenségévé, valamint a társadalom szörnyetegévé varázsolja az „árnyék kormányfőt”.

 

 hirdetes_300x300  

A szociális rendelkezéseket illetően nem tanácsos a Smerrel ujjat húzni. Az emberek ugyanis pragmatikusak. A drága karórát viselő nagy szocialistáról gondolhatnak, amit akarnak, de a vonatjegyen történő spórolás, illetve a gyerekek ingyenes iskolai ebédje mindenkinek örömet okoz.

 

(…)

 

Robert Fico jobb ajándékot nem is kaphatott volna Richard Sulíktól (vagy a műsorvezetőtől?) a televíziós vitaműsor során. „Ezt az embert óhajtják megválasztani? Ezt, aki még az ingyenes étkezést és a sítúrát is sajnálja a gyerekektől?“

 

A valódi mocskosságok

 

Amennyiben az ellenzéki vezér legalább önjelölt vezér akar maradni, akkor többet kellene gyakorolnia az empátiát és a szociális érzékenységet. Máskülönben örökre potenciális kormányfő lesz, ami azt jelenti, hogy sosem ülhet a miniszterelnöki székbe.

 

Robert Fico teljesen más szembesítést érdemelne meg. Egy olyat, aminek semmi köze sincs a grátisz vonatokhoz és a levesekhez. Ezek a dolgok az óriáslopásokkal összehasonlítva ártalmatlanok.

 

(…)

 

A Smer szociális rendelkezései nem azért hamisak, mert a szavazókat próbálják velük megvásárolni. Mindenki ezt teszi. Ezek az intézkedések azért álszentek, mert más szemétségekről és mocskosságokról próbálják elterelni a figyelmet.

 

Ezekről a dolgokról még akkor is beszélni kell majd, ha a gyerekek száz év múlva is ingyen fognak étkezni, a kiéheztetett Sulík pedig az állami ünnepen a házi pékség útmutatóját fogja tanulmányozni.

 

Aktuality.skKomentár Ľubomíra Jaška: Ako sa z opozičného lídra za minútu stal sociálny netvor

Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!