Robert Fico Szlovákia legbefolyásosabb emberi közé tartozik. Politikai pályafutása azonban a végéhez közeledik.

 

Csak a nagy politikusok tudtak időben távozni, de belőlük nem volt sok. Robert Fico pedig nem fog hozzájuk csatlakozni. Már most világos, hogy legyőzöttként fog távozni. Egy olyan férfiként, aki elvesztette a karizmáját, a csillogását, a komolyságát és a tiszteletét.

 

Robert Fico távozása a politikából egy nagy tragédia. Az elnöki választáson elszenvedett veresége után a választók átpasszolták az SNS-szel és a Most-Híddal közös koalícióba. A Bašternák, Kaliňák, Kočner és Rošková, valamint a vietnami és az olaszok körüli botrány, továbbá Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkossága letaszították a kormányzói piedesztálról.

 

 hirdetes_300x300  

Az utca elűzte. Jaj, nem is, ahogy ő szokta mondogatni, „saját magától távozott“.

 

Valószínű, hogy a politikából történő, kissé méltóságteljesebb szökéskísérlete sem fog összejönni. Andrej Kiska államfő ugyanis megüzente neki, hogy nem fogja kinevezni alkotmánybírónak.

 

(…)

 

Az, ami Robert Ficoval történik, talán együttérzést válthat ki az emberekből. Csakhogy Robert Ficonak ahhoz értenie is kellene azt, hogy mit jelent az „együttérzés“ szó. Neki is együtt kellett volna éreznie másokkal, és meg kellett volna bánnia mindazt a rosszat, amit ő és a kormánya elkövetett Szlovákia ellen.

 

Aktuality.skKomentár Petra Bárdyho: Ficov koniec sa blíži. A netreba ho ľutovať

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!