1. Fico átment

 

Fico végül átment a bizottságon, amely azt ellenőrizte, hogy teljesíti-e az alkotmánybírói poszt betöltéséhez szükséges feltételeket. Ficot megtartotta a koalíció, beleértve Bugár Most-Hídját.

 

A formális előjáték után megkezdődhet a nagy játszma, vagyis Fico betuszkolása az Alkotmánybíróságra.

 

Ficonak most arra lesz szüksége, hogy a koalíció manipulációkat és késleltetéseket alkalmazzon a bírák kiválasztása során. Mégpedig úgy, hogy a parlament ne tudja teljesíteni a kötelességét, és ne válassza meg azt a 18 jelöltet, akik közül Kiska kinevezheti a kilenc új bírót. Az Alkotmánybíróság összetételének további részéről csupán az államfőválasztás után kellene döntést hozni.

 hirdetes_300x300  

 

Szinte biztos, hogy a Smer, Danko SNS-e és Bugár Most-Hídja pontosan azt fogja csinálni, amire Ficonak szüksége lesz, mégpedig a szabályok megkerülése árán is.

 

(…)

 

Pellegrini smeres csoportja szilárdan Fico mellett fog állni, hiszen ha Fico távozik az Alkotmánybíróságra, akkor Pellegrini és a csapata uralná a pártot.

 

Hasonló oka van Dankonak is. Danko azzal áltatja magát, hogy a Smer Fico nélkül elveszíti a választóit, így harcba szállhat az új kormányfői posztért. Bugár Most-Hídja inkább annak örülne, ha Pellegrini vetné meg a lábát a Smerben, ami az új kormánykoalíció számára sokkal barátságosabb lenne. Bugár számára elképzelhetetlen, hogy a választások után Matovičcsal dolgozzon együtt, ezért egy Fico-mentes Smerrel számol.

 

Leegyszerűsítve: az egész koalíciónak az az érdeke, hogy Ficot elsöpörjék az útból, és a zsákmányt nélküle osszák szét.

 

(…)

 

Aktuality.skTýždeň v kocke Daga Daniša: Koalícia sa chce zbaviť Fica

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!