Gyönyörű Mercedes-autósor állt Vásárút központjában, ahol egy 1937-ből származó példány volt a legrégibb. A sort a legmodernebb személygépkocsik és egy elektromos kamion zárták. Természetesen, további látnivalókat is kínáltak a rendezvényen.

 

 

A július 27-i Retro Auto-Motor Találkozóra 157 jármű nevezett be – tudtuk meg Paksi Tibor főszervezőtől. Miután a kifogástalan állapotban lévő autó- és motorcsodákkal befejezték a csallóközi túrát, leparkoltak Vásárút központjában.

 

 hirdetes_810x300  

 

Több iparművészeti remek is vonzotta az érdeklődőket. Volt, akinek a „kisautók”, míg másoknak a lenyitható szélvédőjű jármű tetszett, de a tekintélyparancsoló négykerekűek sem okoztak csalódást. Külön látványosságnak számított a „kismalacot” szállító teherautó.

 

 

A rendezvény jótékonysági jellegét az is bizonyította, hogy Paksi Tibor még hónapokkal a találkozó előtt kupakgyűjtést hirdetett meg, amely során 865 kg kupakot sikerült összegyűjteni. Ezt egy kilenc éves, betegséggel küszködő gútai kisfiúnak ajándékozták oda.

 

 

A találkozón többek között Škodák, Trabantok Zsigulik és kétkerekű járművek is voltak. A látogatók közül az autókat látva többen visszaemlékeztek egykori autójukra. Mások szakmai szemmel nézték, egy-egy járművön kiemelve a szélestett lemezfelnit vagy épp az „elrejtett üzemanyagtartályt”.

 

 

Paksi Tibor elmondta, hogy a találkozó immár közkedvelt vásárúti rendezvénynek bizonyul a veteránjármű-találkozók között. Hozzátette: „lehetőségeimhez mérten, szívesen segítek másoknak, a találkozó ezért lett jótékonysági céllal egybekötve.”

 

 

A látogatók megtudhatták, milyen az a „sikítós hajvágás”, és korhű fodrászkellékek kiállítását is megtekinthették. Ezt a helyi Claudia Fodrászat és Szépségszalon tulajdonosa és fodrásza biztosította. Volt hajcsavaró, olló-készlet, borotvaszett, de még retro frizurás fodrász-babafej is.

 

 

Aki pedig felfrissülésre vágyott, az a triciklis fagylaltárustól jégkrémet is vásárolhatott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.