Az a választópolgár, akinek van bejelentett állandó lakhelye Szlovákia területén, viszont nem tud részt venni a szavazáson a számára kijelölt választókörzetben, kérvényezheti  a lakhelye szerinti hivatalban a szavazókártya kiállítását, mellyel jogosult lesz Szlovákia bármely szavazóhelyiségében leadni voksát.

 

Ha a választópolgár a szavazókártya kiállítását személyesen, vagy egy általa meghatalmazott személyen keresztül kérvényezi, legkésőbb a választásokat megelőző utolsó munkanapon, tehát 2016. március 4-ig teheti ezt meg.

 

A kártya kiadását ugyanakkor lehet kérvényezni postai úton, vagy elektronikusan is, viszont ebben az esetben a kérvényt legkésőbb 2016. február 15-ig el kell juttatni az illetékes községi/városi hivatalhoz. A szavazókártyával történő szavazáshoz a minisztérium oldalán találhatóak bővebb információk, valamint a szükséges dokumentumok.

 

 hirdetes_300x300  

A kérvényt klasszikus adatok megadásával kell kitölteni – kereszt- és vezetéknév, születési szám, állampolgárság, állandó lakhely, levelezési cím (ha eltér az állandó lakhelytől), amelyre a község elküldi a szavazókártyát.

 

Az idei választások alkalmával 4,4 millió szlovákiai állampolgár adhatja le voksát, 23 párt közül választva. Pártonként 150 választható képviselőjelölttel összesen 2900 politikus méretteti meg magát a demokratikus választáson, ami a szlovák államnak és az adófizetőknek 10,7 millió eurójába kerül majd.

 

Konzervativnyvyber.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!