A tegnapi napon a közvélemény is megtekinthette a soros EU-elnökség szlovák logóját. Az ünnepélyes leleplezésre a Szlovák Nemzeti Színház (SND) történelmi épületében került sor Pozsonyban, a Szlovák Köztársaság prominens vezetőinek részvételével.

 

A logót, amely Szlovákia az EU-ban betöltött új szerepét hivatott jelképezni a Képzőművészeti Főiskola 23 éves diákja, Jakub Dušička tervezte. Az alkotás a dinamikus és a fiatal Szlovákia hatását kelti. A nyilvános verseny keretében meghirdetett pályázat során több mint 230 szakmabeli és laikus szavazott Dušička tervezetére.

 

A logó hivatalos szimbólumként szerepelni fog a dokumentumokon, a prezentáció és reklámanyagokon, brossúrákon, bannereken, a hivatalos kommunikációs csatornákon, és látható lesz az összes hivatalos vezetői találkozón itthon és külföldön.

 

 hirdetes_300x300  

Az ünnepélyes leleplezés után a logót beiktatják az elnökség hivatalos profiljába a közösségi oldalakon. A Facebookon elérhető lesz a Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ elnevezés alatt, a twitteren elsősorban angol nyelven az @eu2016sk néven. Ez utóbbi már működik, és elérhető róla a szlovák megfelelője is, a @skpres2016 profilnév alatt.

 

Szlovákia július elsejétől kezdi soros, fél évig tartó EU-elnökségét. Az EU történetének sorrendben ez a 116. elnöksége. Robert Fico kormányfő szerint Szlovákia az elnöki poszt betöltése alatt az emberiség arca és a tiszta hang megtestesítője lesz.

 

 

Aktuality.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!