Miroslav Beblavý, Alan Suchánek és Jozef Mihál közös parlamenti bizottsági ülés összehívását kezdeményezték, melynek különlegessége, hogy három parlamenti bizottság – szociális, pénzügyi és egészségügyi – együtt tanácskozna.

 

Történelmi ülés lehet

 

A három parlamenti képviselő kérvényezte, hogy a parlament tegye lehetővé az említett ülés megtartását, melyre szerintük a Szlovák Vállalkozók Szövetségének (PAS) nyílt levele miatt van szükség.  A levélben foglaltak szerint a munkáltatók óriási bürokratikus akadályokkal találják szembe magukat a folgalkoztatottak felvételénél.

 

 hirdetes_400x285  

A munkáltatókra több mint ezer jogszabály vonatkozik, 900 paragrafust és 600 előírást kell betartani és figyelni. Ha nem sikerül mindet teljesíteniük, máris 20 különböző bírság szabható ki rájuk, melyek minimális összértéke 12 500 euró, de elérheti akár a 1,4 millió eurót is. 

 

-áll a levélben.

 

A képviselők úgy gondolják, ha ezeket az akadályokat legalább átmenetileg csökkenteni lehetne, az jelentős pozitív hatása bírna a foglalkoztatottságra. A levélből kiderül, hogy a kérdés kulcsa három miniszériumnál van – szociális, egészségügyi és pénzügyi. A probémák túlmutatnak egy szakterületen, ezért a problémák egyéni, rosszul koordinált kezelése több kárt okozhat, mint hasznot.

 

Chceme zvolať historicky prvú spoločnú schôdzu parlamentných výborov k zamestnávaniuSpolu s Jozefom Mihálom a Alanom…

Gepostet von Miroslav Beblavý SPOLU – občianska demokracia am Dienstag, 10. Mai 2016

 

A képviselők ezért döntöttek úgy, a három minisztériumot és azok bizottságait egy közös ülésre hívják meg, ahol nem csak beszélnének a vállalkozókkal, hanem megoldási javaslatokat is elfogadhatnának a felvázolt problémákra.

 

forrás: facebook

nyitókép: TA SR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!