Richard Sulík, az SaS elnöke leszögezte, hogy Robert Kaliňák nem magyarázta meg, hogyan került a számlájára 260 ezer euró, csupán megerősítette, hogy van kapcsolat közte és Bašternák között, amit eddig letagadott.

 

Sulík szerint az, hogy a Smer az utolsó szavazó elvesztéséig is védeni fogja a belügyminisztert egyértelműen megmutatja az ügy lényegét: Kaliňák 9 éve a belügyminiszter, bukása elsüllyesztheti az egész Smert.

 

Robert Kaliňák az újságírók keresztüzében ma délután. Forrás: HNonline.sk
Robert Kaliňák az újságírók keresztüzében ma délután. Forrás: HNonline.sk

 

 Kaliňák után is nyomozni fognak… de hogyan?

 hirdetes_400x285  

 

Ma délután a speciális ügyész, Dušan Kováčik arra utasította a Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) igazgatóját, hogy indítson nyomozást vagyon elleni bűncselekmény ügyében Robert Kaliňák és Ján Počiatek ellen.

 

A főügyész a pénteken és szombaton napvilágra került medializált bizonyítékok miatt döntött a lépés mellett – saját bevallása szerint. Kaliňák erre úgy reagált, hogy a akár Kováčik előtt is meg tudja cáfolni az ellenzék vádjait.

 

Az Ellenzéki Tanács esti sajtótájékoztatóján Richard Sulík arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs garancia a megfelelő nyomozásra, mert a NAKA igazatója közvetlen alárendeltje a belügyminiszternek.

 

A Koalíciós Tanács teljes mellszélességgel kiállt a belügyminiszter mellett. Bugár Bélával aéRadoslav Procházkával egyetemben. Forrás: HNonline.sk
Mai üléséne a Koalíciós Tanács teljes mellszélességgel kiállt a belügyminiszter mellett. Bugár Bélával aéRadoslav Procházkával egyetemben. Forrás: HNonline.sk

 

Újabb rendkívüli ülés lesz?

 

Az ellenzéki tanács újabb rendkívüli ülést akar kezdeményezni a belügyminiszter leváltása céljából. Az ellenzék a következő két hétben szeretné összehívni a soron kívüli plénumot. Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) szerint Szlovákia még soha nem élt meg ekkora botrányt.

 

Az ellenzék tiltakozó gyűlést is szervezne közvetlenül a Bonaparte-lakáskomplexum mellett, ahol Robert Fico bérli lakását, ha a kormányfő nem hívja vissza a belügyminisztert.

 

Sulíkék saját elmondásuk szerint a belügyminiszter sajtótájékoztatóján 10 valótlan kijelentést számoltak össze – ezek tartalmát azonban nem részletezték.

 

804071b401c6198add86ff34a74bd830
Aki szerint a bleügyminiszter ebben az „utolsó ügyben” éppen nem vétkes . Forrás: HNonline.sk

 

Körkép.sk, HNonline.sk

Nyitókép: Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!