Meghatározóak lehetnek a jövő évi megyei választások Szlovákiában. A legérdekesebb helyzet Besztercebánya megyében alakulhat ki, ahol az ellenzék nagy része és a kormánypártok szeretnék leváltani Marián Kotleba megyefőnököt.

 

Pozsony megyében egyelőre egyetlen potenciális jelölt erősítette meg indulási szándékát a megyeelnöki székért: Jozef Uhler. Gondolkodik az induláson Boris Kollár ellenzéki képviselő, a Sme rodina párt elnöke is.

 

Pavol Frešo jelenlegi megyefőnök az SDKÚ ekorábbi elnöke, de a párt gyenge márciusi szereplése után lemondott pártelnöki tisztségéről. Egyelőre nem döntötte el, hogy indul-e a 2017-es választásokon. Szerinte egyelőre korai erről beszélni, és jelenleg mások a prioritásai. Például a hivatala által megkezdett projektek.

 

 hirdetes_300x300  

Jozef Uhler már bejelentette, hogy indulását Pozsony megyeelnöki székéért, ő jelenleg fővárosi önkormányzati képviselőként tevékenykedik. Korábban az SDKÚ, most a Sieť tagja, a fővárosi önkormányzat közlekedésügyi bizottságát vezeti.

 

Rudolf Kusý 2010-től Pozsony-Újváros városrész polgármestere. Nem kötődnek hozzá nagyobb botrányok, korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megakadályozta a fák kivágását a városrész területén, valamint, hogy Juraj Široký hoteljének tetején helikopter leszálló épüljön.

 

50-50 százalék az esélye annak, hogy indul, forrás: atlas.sk
50-50 százalék az esélye annak, hogy indul, forrás: atlas.sk

 

Boris Kollár a Sme Rodina elnöke, ellenzéki parlamenti képviselő a Fun Radio és a dóvali (Donovaly) síközpont tulajdonosa egyelőre nem döntötte el, hogy megmérkőzik-e a megyeelnöki székért. Elmondása szerint szeptemberben dönt majd a párt, hogy mikor, ki és milyen tisztségre lesz jelölve.

 

Juraj Droba 2010-től parlamenti képviselő. 2013-ban néhány társával együtt kivált az SaS-ből és a Nova-hoz pártolt, majd újra visszatért az SaS-be. Droba akár az SaS és az OĽaNO támogatását is megszerezheti.

 

Milan Ftáčnik 2010-ben a Smer támogatásával lett Pozsony főpolgármestere. Az azt követő választásokon alulmaradt Ivo Nesrvonallal szemben, ezután visszavonult a politikától. Egyelőre ő sem döntött még arról, hogy jelölteti-e magát, viszont ha indul, akkor azt mindenképp függetlenként tenné.

 

DennikN.sk, Körkép.sk

 

Nyitókép: info.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!