Megtalálták a Sebő (Strelníky) község kataszterében lezuhant mentőhelikopter mind a négy áldozatát és a fekete dobozt is. A szerencsétlenségre szeptember 7-én este 22:30 körül került sor a Besztercebányai járásban.

 

A holttesteket megtalálták, az áldozatok azonosítását DNS teszt segítségével végzik majd.

 

„A mentőegységek megtalálták a helikopter fekete dobozát is, amit a Légi és Tengeri Nyomozóhivatal vett át az esetleges információk elemzése céljából. A baleset okait egyelőre vizsgálják. A zuhanás után és a gép kigyulladását követően a hőmérséklet a helyszínen elérte a 2000 fokot.”

 

Nyilatkozta Ivan Netík, a belügyminisztérium szóvivője. Hozzátette, hogy a helyszínen a nyomozás már befejeződött, a helikopter roncsaira a rendőrség vigyáz a helyszínen, és néhány órán belül az Air Transport Europe (ATE) társaság elszállítja a helikopter maradványait további vizsgálat céljából. A gép az ATE tulajdona volt.

 hirdetes_300x300  

 

Az ATE Poprad légimentői a legújabb Bell 429-es helikopterrel érkeztek egy 38 éves sérült férfi kimentésére, akit a besztercebányai kórházba szállítottak volna, ám sosem értek oda. Röviddel a felszállás után gépük lezuhant, és mindannyian életüket vesztették. A helikopter fedélzetén a sérült férfin kívül Ján Rušin pilóta, Patrícia Krajňáková orvos és František Bartoš mentős tartózkodott.

 

u3jx-prva_snimka_z_miesta_kde_havaroval_vrtulnik_topky
A gép egy darabja. Forrás: TVnoviny.sk

 

trosky-vrtulnik-strelniky_topky_sk
Forrás: Topky.sk

 

sebo_helikopter_szerencsetlenseg
Sebő község katasztere. Maps.google.com

 

Teraz.sk, körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk, Fotó: TASR/Oliver Ondráš

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!