A Pőstyén melletti Osztró községet (Ostrov) ellepték a rendőrök és kommandósok. A TVNoviny.sk úgy tudja, hogy megtalálták a júniusban a lipótvári (Leopoldov) börtönből megszökött Ľubomír Behant.

 

A hajnal óta tartó akció során a szökésben lévő férfi apjának házában tartottak razziát, ahol meg is találták és őrizetbe vették Behant, aki azonban nem sokkal később újra megszökött. A szemtanúk szerint alsóneműben menekül, egyesek lövéseket is hallottak.

 

A hatóságok most a környező erdőt kutatja át, de néhány lakóházat is ellenőriznek. A helyi szövetkezet felett a belügyminisztérium helikoptere cirkál. A kutatást nehezíti, hogy Behan nagyon jól ismeri a helyi viszonyokat, így nehéz lesz elfogni.

 

 hirdetes_300x300  

Behan négy hónapja szökött meg a lipótvári börtönből. Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter szerint az őrök voltak felelősek, három embert el is bocsátottak.

 

A TVNoviny.sk szerint Behan a szökést jól előkészítette, a helyszínen ugyanis megtalálták rabruháját, egy SIM kártyát és egy mobiltelefont, amit valószínűleg cinkosa szerzett be neki.

 

Behan eredetileg 8 év és 8 hónap börtönbüntetést kapott. Szökésével azonban súlyosbította helyzetét: ha elkapják további 20 évet is kaphat.

 

TVnoviny.sk

Nyitókép: TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!