A mai napon, kevéssel 10 óra előtt megnyitották a Medvét Vámosszabadival összekötő hidat, amelyet még szeptember 6-án zártak le javítási munkálatok miatt.

 

A megnyitást körül volt némi bonyodalom, amikor néhány nappal ezelőtt Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter facebook oldalán arról értesítette a nyilvánosságot, hogy a személyautók már keddtől birtokba vehetik a hidat. Ez az állítás kacsának bizonyult, mivel a hídon csak tesztelés okán mehetett át pár autó.

 

Fapados átadás

 

 hirdetes_810x300  

Aki ünnepélyes átadásra számított, annak csalódnia kellett, ugyanis a híd megnyitására néhány száz méterrel „arrébb” a főút alsó részén került sor az ott várakozó kamionok és személyautók átengedésével.

 

A mai naptól tehát már szabad az út, újra járható a híd melynek lezárása komoly problémákat okozott a Győr felé ingázóknak és a teherforgalomnak egyaránt.

 

A határ túloldalán dolgozók sok esetben kénytelenek voltak Komárom, vagy Rajka felé autózni, míg a kamionosok számára csak a rajkai határátkelő és a párkányi komp maradt lehetőségként.

 

A kijavított útszakasz, Körkép.sk
A kijavított útszakasz, percekkel a híd megnyitása előtt,  Körkép.sk

 

A medvei híd régóta siralmas állapotban volt. Az átkelő állapotát felmérő jelentés szerint a sérülések nem csak a gépjárművel közlekedőket veszélyeztették, a sérült járdarész miatt a gyalogosok sem voltak biztonságban. Több helyen korrodálódott a fémbetét, a vasbeton lemez.

 

Szakszerűtlen felületkezelés

 

Kiderült, hogy a korábbi felújítások során nem a projekt-dokumentációnak megfelelő anyagokat használták, rossz minőségű volt a beton, hiányzott vagy hiányos volt a szigetelés, ami miatt a víz és a jég komoly károkat okozott.

 

Több helyen korrodálódott a fémbetét, a vasbeton lemez, Körkép.sk
Több helyen korrodálódott a fémbetét, a vasbeton lemez, Körkép.sk

 

A hidat eredetileg október 14-én adták volna át, ám a kedvező időjárás miatt sikerült korábban befejezni a munkálatokat.

 

A Magyar Közút Zrt. forgalomszámlálási adatai szerint naponta átlagosan 5321 jármű használja a hidat, amelyből mintegy négyezer személyautó és kisteherautó, ezer pedig teherautó. Ennél kevesebb kerékpárral és motorkerékpárral haladnak át.

 

Körkép.sk/KL

Nyitókép: Körkép.sk

 

További képek:

 

img_5942
Magyar-szlovák határ, Körkép.sk

 

img_5941
Kamionos forgalom Magyarország felől, Körkép.sk

 

img_5933
Az idős úr a belügyminisztert várta az átadásra, Körkép.sk

 

img_5921
Az átadás előtt, Körkép.sk

 

img_5919
Már eltávolították a fel- és lejáró utakat eltorlaszoló betonelemeket, Körkép.sk

 

Korábbi cikkeink:

 

Érsek előbb átadta, majd újra lezárta a medvei hidat

 

Medvei híd: Életveszélyes volt, mégis egy évet vártak a felújítással

 

Kihalt főút, tátongó lyukak, óriási kerülők. A medvei hídról jelentjük

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!