Pavol Frešo, Pozsony megye ispánja október 18-án, kedden a magyarországi Győr-Moson-Sopron megye és Komárom-Esztergom megye önkormányzatainak elnökeivel egyeztetett a határon átnyúló pályázati lehetőségekkel kapcsolatban.

 

Pavol Frešo mellett a találkozón részt vett Németh Gabriella Pozsony megyei alispán, (az MKP szociális, családpolitikai és egészségügyi alelnöke), Táňa Mikušová, európai ügyekért, regionális együttműködésért és idegenforgalomért felelős bizottság elnöke, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Soporon megyei közgyűlés elnöke és Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke. A találkozó központi témája a Magyarország és Szlovákia közti határon átnyúló együttműködésének közös projektjei voltak.

 

2016_18_10-8
Forrás: BSK

 

 

 hirdetes_810x300  

„Október végéig Pozsony megye a többi megyével együtt az első pályázati kiírások keretében három határon átnyúló projektet nyújt be, amelyek Pozsony, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyék közös prioritásai közé tartoznak”

 

Olvasható Pozsony megye szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában.

 

Frešo kifejtette, hogy az említett projektek közé tartozik több regionális multikulturális központ kialakítása a szenci, a győri és a pannonhalmi zsinagógák felújításával. A második projekt a Kis- és a Mosoni-Duna környéki ökoturizmus fokozatos fejlesztéséről szól, a harmadik pedig a szakrális emlékművek kerékpárutakkal való összekötéséről. Ez utóbbi a Sacra Velo projekt nevet viseli.

 

untitled-1
Forrás: BSK

 

„Mindegyik projekt az idegenforgalom támogatására irányul”

 

Mondta a Pozsony megyei ispán.

 

A 2014-2020-as Határon Átnyúló Együttműködés Program vezető partnere (Lead partnere) Pozsony megye.

 

2016_18_10-5
Forrás: BSK

 

 

A Program keretében megvalósuló második projekt a Kis-Duna és a Mosoni-Duna térségében rejlő potenciált szeretné kiaknázni 9 partner – köztük 5 megye – együttműködésével. A cél egy közös turisztikai célterület létrehozása „Belföldi Duna-delta” néven, ami főleg a vízi és a kerékpáros turizmusra irányul.

 

A három projekt együttes keretösszege eléri a 9 millió eurót.

 

Körkép.sk

Nyitókép: vizitura.hupont.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!