Az INEKO intézet által készített felmérés alapján 2016-ban az év kórháza a nyitrai és az ólublói lett.

 

Az intézet 2012 és 2015 között vizsgálta az egyes kórházakat, a rangsor felállításánál pedig négy szempontot vettek figyelembe, melyek a következők:

 

  • A páciensek elégedettsége
  • Az egészségügyi ellátás színvonalat
  • A gazdálkodás
  • Az átláthatóság

 

Az INEKO igazgatójának, Peter Goliáš-nak elmondása szerint a rangsorolással, illetve az összehasonlítással szeretnék motiválni az egyes kórházakat. Egyrészt az ellátás színvonalának emelésére, másrészt pedig a rendelkezésre álló anyagi források hatékonyabb felhasználására.

 hirdetes_810x300  

 

Az INEKO a kórházakat két kategóriába sorolta, és ez alapján állított fel két rangsort. Az egyetemi kórházak kategóriájában a nyitrai kórház bizonyult a legjobbnak, az általános kórházak között pedig az ólublói végzett a legjobb helyen.

 

Táblázat: Az INEKO adatai alapján körkép.sk
Táblázat: Az INEKO adatai alapján körkép.sk

 

korhazak1
Táblázat: Az INEKO adatai alapján körkép.sk

 

Érdekesség, hogy a nyitrai kórház annak ellenére lett a legjobb, hogy nyár óta problémákkal küszködik – kevés az aneszteziológius a kórházban. Pár hónappal ezelőtt Tomáš Drucker (Smer-SD) egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy szükség esetén akár katonai orvosokat is bevet a hiány pótlására.

 

A magyarlakta városok közül a dunaszerdahelyi a 18., a rozsnyói a 19., a komáromi a 20., a losonci a 22., a galántai pedig a 30. helyen végzett.

 

ineko.sk, Körkép.sk

Nyitókép: teraz.sk

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

A Fico-kormány felére csökkentené az elsősegély-ügyeletek számát

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!