Amennyiben meg szeretnénk akadályozni a radikalizálódást, csak annyi migránst kell befogadni amennyit képesek leszünk integrálni – jelentette ki Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter a Brüsszelben tartott radikalizálódásról szóló konferencián.

 

Annyit kell vállalni, amennyivel elbír az ember
A belügyminiszter arra is rámutatott, hogy mintegy négyezer uniós polgár ment Irakba és Szíriába, hogy az Iszlám Állam soraiban harcoljon, és közülük többen a második vagy harmadik generációját képezik azoknak, akik valaha Európába költöztek. Kaliňák véleménye szerint ezek az emberek nem integrálódtak, és éppen annak a fiatal generációnak a tagjai, amely sohasem fogadta be az európai értékeket.

 

„Azoknak, akik a migrációs hullámmal most hozzánk érkeznek, megvannak a saját álmaik és vágyaik. Amennyiben ezek nem teljesülnek, frusztráltak lesznek, így könnyen radikalizálódhatnak”

 

jelentette ki Kaliňák, majd hozzátette, hogy „szerinte a sikeres integrációhoz két dolog lényeges: csak annyit vállalni, amennyivel elbír az ember, és letelepedési programokban kell gondolkodni, nem áttelepítésekben”.

 hirdetes_300x300  

 

Portugáliából bezzeg nem kérnek a migránsok

 

A belügyminiszter szerint nemcsak a kötelező, hanem a nem kötelező kvóták sem működnek. Ennek alátámasztásaként Portugália példáját említette, aki tízezer szabad helyet kínál a migránsoknak, akiknek eszük ágában sincs Portugáliába költözni. A miniszter ezt azzal magyarázza, hogy a migránsok azokra a helyekre akarnak kerülni, ahol már élnek migránsok, azaz a sajátjaik.

 

A migrációs hullám és a radikalizálódás megnövekedésének Kaliňák szerint megvannak az okai, például az állam destabilizálása vagy a háborús konfliktusok, ezért mindenképpen tanulnunk kellene a múltból.

 

„Ha katonai  beavatkozást fontolgatunk vagy támogatunk egy államba, beszélnünk kellene annak az országnak a tagországokban élő közösségeivel, hogy a döntéseinket megértsék, és hogy ne keletkezzenek olyan problémák, amilyeneket ma Líbiában vagy Szíriában láthatunk”

 

fűzte hozzá a belügyminiszter.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!