Szombat este 18 órakor vette kezdetét Nagykaposon, a Bosák Centrum – Energosun épületében a jubileumi Harmónia díjátadó, melynek keretében fény derült az idei kitüntetettekre.

 

Mutatjuk az idei, 2016. évi Harmónia-díj győzteseit:

 

Az év komolyzenei szólistája, kórusa vagy zenekara kategóriában idén a Stubendek István vezette komáromi Concordia vegyeskart díjazták.

 

 hirdetes_810x300  

A gellei Pósfa zenekar személyesen vette át Az év hagyományőrző népzenésze vagy népi zenekara kategória győztesének járó elismerést.

 

Az év dala kategóriában 2014 után ismét a somorjai Rómeó Vérzik zenekar győzött az Ébresztő című szerzeményükkel.

 

A Prágában élő, de Ipolyságon született Kovács Norbert gitárművész lett Az év könnyűzenei előadóművésze.

 

Az év könnyűzenei együttese 2016-ban a dunaszerdahelyi Arizóna.

 

A népszerű Vadkerti-Zsapka-Sipos triót választotta a kuratórium Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban kategória legjobbjának. Zsapka Attila és Sipos Dávid, akik a gálán is felléptek, személyesen vették át az elismerést.

 

A helyszínen vehette át Az év fiatal énekese vagy hangszeres muzsikusa (15-től 25 éves korig) kategória legjobbja, a komáromszentpéteri Sárközi Xénia operaénekes a neki ítélt kitüntetést.

 

Életműdíjjal idén a kassai születésű hegedűvirtuózt, zeneszerzőt, Id. Reiter Istvánt jutalmazták. A művész a gála résztvevőinek ezt üzente:

 

„Tisztelt zsűritagok, tisztelt egybegyűlt közönség, kedves mindnyájuk! 
Nagy megiszteltetés és öröm számomra a Harmónia életműdíja, és nagyon sajnálom, hogy személyesen nem lehetek jelen a felvidéki magyar zene ünnepén.
Úgy érzem, hogy ezt a díjat inkább önfeláldozó szüleimnek, rokonaimnak, tanáraimnak és barátaimnak köszönhetem, akik példamutatóan támogattak mindig, sok odaadással, türelemmel és főleg tiszta szeretettel. Meggyőződésem, hogy „nagyobb családunk”, a felvidéki magyarság léte és küzdelme nem kisebb mértékben támasztotta bennem a nemes, mély tartalmú zene iránti elkötelezettségemet. Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit, és még egyszer köszönöm a megtiszteltetést.”

 

A győzteseknek szívből gratulálunk!

 

Forrás: atempo.sk

Nyitókép: Csemadok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!