A Pozsony Megyei Önkormányzat pénzügyi téren már hosszú ideje a „legegészségesebb“ megyék közé tartozik. Mindezt az INEKO intézmény toplistája is bizonyítja, melyben a Pozsony Megyei Önkormányzat a második helyet szerezte meg.

 

A képviselő-testület a tárgyalások után jóváhagyott egy olyan költségvetést, melynek keretén belül lehetőség nyílik a Pozsonyi kerület további fejlesztésére és modernizálására.

 

 „Összehasonlításképpen: amikor 2009-ben hivatalba léptünk, akkor a megye adóssága az összes kiegyenlítetlen kötelezettséggel együtt 46,09 százalék volt. Ez az adósság 2017-re 29,76 százalékra csökken. Mindezt annak ellenére sikerült elérnünk, hogy a modernizációra és a fejlesztésre szánt forrásokat jelentős mértékben korlátozták“

 

nyilatkozta Pavol Frešo, Pozsony megye ispánja.

 hirdetes_810x300  

 

2016_16_12-3
Fotó: Pozsony Megye Önkormányzata

 

A Pozsony Megyei Önkormányzat képviselő-testületet elfogadta a megye költségvetését a 2017– 2019-es évre. Az elkövetkezendő időszakban az önkormányzatnak 144,7 millió euró áll a rendelkezésére. Ez az összeg négy területen kerül elosztásra, melyek közül a művelődésre és a sportra 50,48 millió eurót, a szociális szolgáltatásokra és az egészségügyre 26,13 millió eurót, míg a kultúrára és az idegenforgalomra 5,5 millió eurót szánnak.

 

2016_16_12-4
Pozsony Megye Önkormányzata

 

Pozsony megye jövőbéli tervei között szerepel például a szenci zsinagóga rekonstrukciója, egy új vasúti kerékpárszállítás kialakítása az Erdőháton, az utak rekonstrukciója, valamint a kerékpárútvonalak fejlesztése és összeköttetése is.

 

Körkép.sk

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!