Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani a Magyar Közösség Pártja (MKP) az ősszel esedékes megyei választásokon – erősítette meg a felvidéki magyar párt Országos Tanácsa (OT) Inámban tartott ülésén szombaton.

 

Menyhárt József, az MKP elnöke az OT tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón „nagyon tartalmasnak” minősítette a találkozót, amelyen – mint mondta – több, az MKP szempontjából nagyon fontos döntés is született. Rámutatott: az OT-ülés az ősszel esedékes megyei választások jegyében zajlott, felmérték lehetőségeiket, valamint módosítottak a párt alapszabályán is, ez utóbbit annak érdekében, hogy operatívabbá, gyorsabb reagálásúvá tegyék a pártot a választási felkészülés folyamatában.

 

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke kifejtette: az alapszabály-módosítás a jelöltlisták összeállításán változtat, úgy, hogy a jövőben a párt országos elnöksége fogja jóváhagyni a regionális struktúrák által összeállított listákat, ami a gyakorlatban felülbírálási lehetőséget ad a járási elnökségek, valamint a párt legfelsőbb vezetősége számára.

 

 hirdetes_810x300  

Az OT elnöke az MTI kérdésére elmondta: a párt vezetése május végére már kézhez kapja a megyei választások jelöltlistáját, ám ezek leadásának időpontja még nem ismert, mivel addig még módosulni fog a megyei választásokról szóló törvény.

 

Őry Péter rámutatott: szó esett arról is, hogy hány helyen szeretne megyeelnökjelöltet indítani a párt. Az OT megerősítette, hogy legalább két megyében – a nagyszombati és a nyitrai megyékben – szeretnének jelöltet indítani, de elképzelhetőnek tartanak egy harmadik megyét is.

 

„Fontos, hogy a magyarság erőt mutasson fel és bizonyítsa, hogy tud megfelelő személyeket állítani ezekre a pozíciókra” – hangsúlyozta Őry Péter.

 

Az MKP-nak jelenleg három megye képviselőtestületében van alelnöke, ami jelentős eszköz a régióban élő magyarok megsegítésére.

 

 

MTI

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!