Elbocsátották az illavai büntetés-végrehajtási intézetnek azt a dolgozóját, aki Daniel Lipšic ellen tett bejegyzést a közösségi hálón.

 

Komoly büntetést vont maga után a facebookos bejegyzés

 

A Büntetésvégrehajtási és Igazságügyi Őrszolgálat Testületének (Zbor väzenskej a justičnej stráže) dolgozója azt írta a közösségi hálón közzétett bejegyzésében: „kár, hogy csak vízipisztolyuk volt” és mellékelte azt a cikket, amely arról adott hírt, hogy a héten négy álarcos férfi támadta meg egy pozsonyi óvoda előtt a volt politikust, Daniel Lipšicet, akit vízipisztollyal spricceltek le – írta a TASR hírügynökség a Denník N portálján megjelent cikkre hivatkozva.

 

 hirdetes_300x300  

 

A börtön igazgatója, Róbert Mudronček utánajárt az ügynek, és kiderítette, hogy valóban az alkalmazottuk volt a bejegyzés szerzője, amit az illető beismert. Ennek következtében pénteken (február 10-én) megszüntették a szolgálati viszonyát „a szolgálati eskü és szolgálati kötelesség rendkívül súlyos megsértése miatt„. Az elbocsátott börtönőr nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

 

Žitňanská szerint az ilyen esetekben azonnal cselekedni kell

 

„Elutasítom az agresszió bárminemű megnyilvánulását a közéletben. Főként akkor, ha azt a fegyveres erők egyik dolgozója teszi, mert annak más vetülete is lehet. Úgy vélem, hogy az ilyen esetekben azonnal cselekedni kell”

 

– jelentette ki Lucia Žitňanská (Most-Híd) igazságügyi miniszter.

 

Foto N – Tomáš Benedikovič

 

A szélsőséges megnyilvánulások ellen fel kell lépni

 

Az illavai börtönigazgató a bejegyzés közzétételét a közrend megzavarásának tartja, amely veszélyeztetheti a polgároknak a Büntetésvégrehajtási és Igazságügyi Őrszolgálat Testületébe vetett bizalmát.

 

„A társadalomban egyre gyakrabban fordulnak elő gyűlöletkeltő és szélsőséges megnyilvánulások, amelyek főleg a szociális hálón terjednek. Az állami szerveknek kötelességük az ilyen megnyilvánulásokkal szemben fellépni, nem pedig terjeszteni'”

 

írta a börtönigazgató a beosztottja elbocsátásával kapcsolatos parancs indoklásában, amelyet az igazságügyi tárca bocsátott a DenníkN rendelkezésére.

 

Forrás: teraz.sk/DenníkN

Nyitókép: Denník N

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!