Hiányzik a kórházakból a megfelelő elszállásolás és ellátás – állítják a szlovákiai páciensek, akik szerint ez a szlovákiai egészségügyi intézmények legnagyobb hiányossága. Sok beteg érzi úgy, hogy kórházi kezelése után sem javult úgy az állapota, mint az várható lett volna. Az orvosok és nővérek viselkedésével és gondoskodásával viszont elégedettek a páciensek.

 

Eperjes megye jól szerepelt

 

Az Union ZP egészségügyi biztosító 1520 ember megkérdezésével készített telefonos felmérést a kórházak értékeléséről. Fontos volt azonban, hogy csak olyanokat kérdeztek meg, akik az elmúlt év során kórházi ellátásra szorultak – derült ki Beáta Dupaľová Ksenzsighová szóvivő szavaiból.

 

 hirdetes_300x300  

Az Union ügyfeleitől a legrosszabb értékelést a bazini Philippe Pinel pszichiátriai intézet, a pozsonyi egyetemi gyermekkórház és a miavai kórház kapta.  A legtöbb pontot a Nemzeti endokrinológiai és diabetikus központ,a nagymihályi pszichiátriai kórház, és a homonnai kórház kapta.

 

„A felmérésben az Eperjesi kerület kórházai szerepeltek a legjobban. Őket a Zsolnai és Besztercebányai megyékben található kórházak követik. Legrosszabbul a Nagyszombati kerület szerepelt” – mondta Dupaľová Ksenzsighová. Megjegyezte, hogy a páciensek értékelése más szakmai kritériumokkal együtt nagyon fontos a kórházakkal kötött szerződés lezárásánál. Az aktuality.sk grafikonja a 10 legjobb kórházról:

 

 

2015-ben elégedettebbek voltak az ügyfelek

 

„A 2015-ös felméréssel összehasonlítva, amikor az ügyfeleink átlagosan 1,61-es osztályzatot adtak a kórházaknak, idén 1,66-ra romlottak az átlagos értékelések.” – magyarázta a szóvivő. Az egészségügyi intézményeket az iskolákban használt értékelési rendszer alapján értékelték.

 

Elena Májeková, az Union egészségügyi részlegének igazgatója szerint nem történt jelentős előrelépés az egészségügyi ellátást szolgáltatók körében, ezért mindenképp szükséges a kórházak pénzügyi támogatása. A teljes felmérés egyébként az egészségügyi biztosító honlapján megtekinthető. Az Unionon kívül az Általános Egészségbiztosító (VšZP) és a Dôvera ügyfelei is rendszeresen értékelik a kórházakat.

 

Körkép.sk , Teraz.sk
borítókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!