A lopás tényéről a parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülése után beszélt Andrej Hrnčiar, a parlament alelnöke, valamint az egykori honvédelmi miniszter, Ľubomír Galko.

 

Tudatni kellene a nyilvánossággal, hogy mit is loptak el

 

 „Peter Gajdoš honvédelmi miniszter részletesen tájékoztatott minket a történtekről, a meghozott intézkedésekről és arról, hogy a megfelelő szervek eljárást folytatnak az ügyben. A lépések eredményeiről szintén tájékoztatni fognak minket. A hiányzó lőszereket eltulajdonították”

 

– mondta Hrnčiar.

 hirdetes_300x300  

 

Arra a kérdésre, hogy a nyilvánosság megnyugtatása érdekében nem lenne-e jobb tisztázni, milyen lőszer hiányzik, Hrnčiar azt válaszolta, hogy egész Szlovákiában leltárt végeznek, és csupán ennek a leltárnak a végeztével hozzák nyilvánosságra az eltulajdonított lőszerek típusát és mennyiségét.

 

Galko nemrég arról nyilatkozott, hogy információi szerint hat láda kézigránát és egy láda tankelhárító gránát hiányzik, de a mai bizottsági ülés után azt mondta, hogy a helyzet rosszabb lehet. Szerinte a miniszternek a kamerák elé kellene állnia és elmondania, mi is hiányzik pontosan. „Rosszabb, ha híresztelések kelnek szárnyra. Meg kellene mutatnia a képeket azokról a dolgokról, amik hiányoznak, hogy az emberek el tudják képzelni” – mondta.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!