Vezetékneve elhallgatása mellett nyilatkozott a pluska.sk-nak az egyik vendégszurkoló. Ebben nem kevesebbet állít, mint hogy Dunaszerdahelyen a DAC-Slovan mérkőzésen szándékosan bántalmazhatták őket.

 

A DAC-Slovan (1:0) találkozó pályán kívüli eseményei felbolygatták a közvéleményt. A mérkőzés 15. percében ugyanis a vendégszurkolóknak távozniuk kellett a stadionból. A Slovan drukkerek állítása szerint azonban a hazai szervezők sok mindenben hibáztak.

 

„A mérkőzés előtt a büfében voltam. A tribünre fel se jutottam, minden nagyon gyorsan történt. Láttam, ahogy a felfegyverzett rendőrök beszaladnak. Háttal álltam a tömegnek, amelyet kitoltak. Én is elindultam, da aztán a semmiből kaptam egy ütést, ami miatt öt centiméteres seb van a fejemen.“

 

-mesélte el a történteket Peter, aki rendszeresen jár a Slovan hazai és idegenbeli mérkőzéseire is. Volt már hasonló esete, de állítása szerint „ilyet“ még soha ne mélt át:

 hirdetes_810x300  

 

kép: pluska.sk

 

„Ilyet még soha nem éltem át. Nem volt megfelelő és indokolt az, hogy néhány pirotechnikai eszköz miatt, amelyek a tribün másik oldalán is felrobbantak- így beavatkozzanak. A szektorban nők, gyerekek is idősek is voltak. Nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy a Slovan-szurkolók kiűzése szándékosan, előre meg volt tervezve,“

 

A mérkőzés elején a hangosbemondó többször is figyelmeztette a vendégek szurkolóit, hogy fejezzék be a rendbontást és a pirotechnikai eszközök dobálását. Stanislav Jankovič korábbi országos rendőrfőnök-helyettes, aki futballmérkőzésekre szakosodott rendőri specialista szerint az egész incidens megelőzhető lett volna, ha a szervezők a stadionban való belépéskor megakadályozták volna a pirotechnikai eszközök bevitelét. Azt azért nem árt megjegyezni, hogy Jankovič a 2008-as DAC szurkolók megtámadásánál  épp szolgálatban volt.

 

 

Egy másik Slovan-drukker szerint nagyon könnyelműen vették az ellenőrzést, a belépésnél csak a sörét vették el, de nem nézték át rendesen. Azt is nehezményezik, hogy a hazai szurkolók is használtak pirotechnikai eszközöket, azonban csak a vendégeket szólították fel és csak ellenük intézkedtek. Jankovič azonban megjegyezte, hogy a rendőrségi közbelépés szabályosan történt, egyedül amiatt merült fel kétely, hogy a biztonsági szolgálat 2-3 tagjának el volt takarva az arca.

 

Pluska.sk/Körkép.sk
képek: pluska.sk

 

DAC-Slovan 1:0. Teltház előtt áldotta meg Isten a magyarokat (Képek, videók.)

A Slovan szerint provokálták szurkolóikat, nem tetszett nekik a sok magyar zászló sem

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!