A pozsonyi körgyűrű alatti telkek állami felvásárlása sokaknak jelentett rendkívül jó üzletet. Az elmúlt évben a legnagyobb figyelmet Bugár Béla, a Most-Híd elnökének telekbiznisze kapta, aki egy 2005-ben megvásárolt telken fél millió euró haszonra tett szert. Nem meglepő módon somorjai szomszédai is kifejezetten jól jártak egy hasonló ügyleten.

 

A pozsonyi körgyűrű alatti telkek felvásárlása nagyrészt már megvalósult. Több mint 11 ezer szerződést írt alá eddig az állam a tulajdonosokkal. Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter szombati tévészereplésében úgy nyilatkozott, a legtöbben 40 euró négyzetméterenkénti árat kaptak földjükért.

 

A körgyűrű és a dunaszerdahelyi csatlakozásának 59 kilométeres szakasza nagyjából 4,9 millió négyzetméter területet érint. Az állam a telkek felvásárlására eddig mintegy 300 millió eurót költött. Néhány tulajdonossal azonban még nem sikerült egyezségre jutni, ezért a parlament hétfőn tárgyalja azt a gyorsított törvénymódosítási javaslatot, ami lehetővé teszi, hogy azokon a telkeken is elkezdjék az autópálya építését, amelyeket még nem rendeztek.

 

 hirdetes_400x285  
Színessel jelölve a körgyűrű és az R7-es érintett szakaszai. 59 kilométer, 11 ezer szerződés, több százmillió euró csak a telkekre. Forrás: DennikN.sk

 

A fenti adatokból azonban az is következik, hogy ha a többség valóban 40 eurót kapott egy négyzetméterért, akadnak szép számmal olyanok, akik ennél jóval magasabb árat tudtak kialkudni az állammal. (A 4,9 millió négyzetméter 40 eurós áron „csak” 196 millió euró, vagyis vannak, akik jóval az Érsek által említett ár fölött adták el telkeiket.)

 

Tavaly Bugár Béla a korábban alig 25 ezer euróért megvásárolt területét 528 ezer euróért adta el az államnak. Az R7-es gyorsforgalmi út tervezett szakaszának másik oldalán szomszédai, a Szlovák Földalap egykori vezetője, Hideghéty Ferenc, és Gál György tettek szert még nagyobb bevételre.

 

 

Hideghéty (aki 2003 és 2007 között vezette a Szlovák Földalapot) még 2012-ben vásárolta meg a szóban forgó telket Gáltól (a Szlovák Földalap helyettes igazgatója 2012-ig). Gál a területhez egy árverésen jutott hozzá 1 eurós négyzetméterenkénti áron, majd a telek felét eladta Hideghétynek. Miután a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) felvásárolta tőlük, ketten együtt nagyjából akkora haszonra tettek szert a földek után, mint Bugár.

 

Mindenki egy helyen. Pirossal a Gál és Hideghéty nevén lévő telek, zölddel, amit eladtak az NDS-nek. Kék és sárga együtt az a telek, amit 2005-ben Bugár vásárolt meg 25 ezer euróért, a kék az a rész, melyet eladott az államnak 528 ezer euróért. Forrás: DennikN.sk

 

Bugár másik szomszédja is adott el telkeket a körgyűrű alatt

 

A Most-Híd elnökének egy másik szomszédja is jól keresett a pozsonyi körgyűrűvel, igaz, az ő helyzete némileg eltér az előzőektől. A Transpetrol egykori igazgatója, és sajtóhírek szerint a párt egyik befolyásos gazdasági háttérembere, oligarchája, Czucz István tavaly adta el telkeit az NDS-nek. Parcelláit közel építkezési telekáron értékesítette, a parcellák többségi résztulajdonosaként.

 

Az ő története annyiban más, hogy olyan területekről van szó, amelyek már korábban családja birtokában voltak – legalábbis az ő elmondása szerint.

 

„Édesanyám, Czucz Mária szül. Reicher Mária részéről családom Pozsonypüspökiről származik, a 18. századtól napjainkig élnek itt családtagok. Ez idő alatt több földterülethez is hozzájutottak.”

 

Czucz elmondása szerint anyai nagyanyja halála után minden földterületet egyik nagybátyja, Reichter Lajos örökölt, majd egyik unokája jutott hozzájuk. Egy vagyonjogi rendezés keretében 2015 februárjában vált annak a területnek a birtokosává, amit édesanyja után örökölt. Ezt adta el az NDS-nek 2016 júliusában.

 

Czucz – megint csak saját elmondása szerint – az eladásból származó bevételt elosztotta az örökösök között, ő mindössze 10 ezer euró haszonra tett szert.

 

Személyiségi jogokkal takarózva

 

Bár Czucz története kellőképp kereknek látszik, nem változtat azon, hogy Bugár és Hideghéti telekügyletei továbbra is gyanúsak. A Most-Híd elnökének megítélésén az sem segít, hogy a párt közlekedésügyi minisztere, Érsek Árpád nem hajlandó nyilvánosságra hozni a szerződéseket. Az ellenzéki OĽaNO és Igor Matovič már többször is javasolta, hogy Érseket kötelezze a parlament a szerződések nyilvánosságra hozatalára.

 

A parlament legutóbb múlt hét kedden tárgyalt egy ilyen beadványt, ám most még Bugár sem szavazott róla, pedig részt vett az ülésen. A szavazás során Bugár neve mellett a „nincs jelen” kifejezés olvasható, pedig az ülésteremben tartózkodott. A Most-Híd elnöke egyébként rendszerint támogatni szokta a beadványt (a koalíció tagjai rendszerint ellen voltak), most azonban az egész most-hidas frakcióból csak a volt sieťes Igor Janckulík szavazott.

 

Újabb fejlemények Bugár telekbizniszével kapcsolatban: nem csak ő járt jól

 

„A szóban forgó adásvételi szerződések nyilvánosságra hozatalára tett sorozatos javaslatok az ellenzéki képviselők részéről csak a médiának szólnak, hiszen az egész ügyet a bíróság vizsgálja”

 

mondta Bugár. A Transparency International szerint azonban nincs ok visszatartani az információkat. A telektulajdonosok nevei, címei már a kataszteri hivatalokban is nyilvánosak – illeték fejében hozzáférhetőek. Más állami vállalatok, például a Szlovák Közútkezelő is közzé teszi az összes szerződését. Adódik tehát a kérdés, miért olyan fontos titokban tartani a telektulajdonosok kilétét és a szerződések tartalmát. Bugár szerint természetesen ez nem így van.

 

„Elég, ha az igazságügyi minisztériumhoz fordulnak, normálisan kapnak egy levelet arról, hogy ha nyilvánosságra hozná kinek van ott földje, esetleg eladta vagy vásárolt telket, azzal megsértené az illető személyi jogait”

 

Egyúttal kijelentette, hogy a szintén most-hidas igazságügyi minisztérium olyan törvénymódosításon dolgozik, amely lehetővé tenné a telekszerződések közzétételét. Határidőkbe azonban nem bocsátkozott.

 

A képviselők elutasították Bugár telekbizniszének nyilvánosságra hozatalát

 

DennikN.sk, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!