A közlekedésben várható átmeneti korlátozásokat jelző tájékoztató táblákat hétfőtől kezdik kihelyezni, csütörtökön pedig megkezdődik a legnagyobb körforgalom átépítése.

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Dunaszerdahelyen július 20-án hajnaltól lesznek érvényesek a portálunkon már múlt héten jelzett útlezárások és forgalomelterelések elsősorban azokon az utakon, amelyek a Galántai út és a Fő utca kereszteződésénél lévő legnagyobb körforgalomhoz vezetnek. Ezek a forgalomkorlátozások azonban más városrészekre is kihatnak, mivel a gépjármű-közlekedést időszakosan a lakótelepekre terelik el.  Az útlezárásokat és eltereléseket jelző táblákat július 17-től kezdik kihelyezni.

 

 hirdetes_400x285  
A városháza felől is le lesz zárva ez az átépítésre váró körforgalmú kereszteződés

 

Három vagy négy hétig mind a négy irányból teljesen le lesz zárva a körforgalom

 

A forgalmi rendben várható változások időszakosak és ezekre az említett körforgalom elkezdődő átépítése miatt lesz szükség.  Az egész körforgalmú kereszteződés 3 vagy 4 héten át teljesen le lesz zárva, majd a munkák előrehaladtával fokozatosan enyhítenek a teljes zárlaton – tudtuk meg Szelle Erikától, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal Építészeti Főosztályának vezetőjétől.

Folytatás kattintás után…

[stw]

 

A körforgalom mind a négy irányba le lesz zárva, vagyis Komárom felől, a Fő utca, a Bősi és a Galántai út felől is.

 

Július 20-tól a Galántai út fele sem lehet letérni, de a Fő utca is le lesz egy szakaszon zárva.

 

A teherjármű- és kamionforgalmat a városon kívülre terelik

 

Az elterelés a teher- és személyforgalomra egyaránt vonatkozik. A személygépkocsi-forgalmat a város többi utcájára fogják elterelni. A városon áthaladó teherjármű és kamionforgalmat a városon kívülre terelik el. „Ennek a megoldásában az építtető Szlovák Útkezelőség segít a városi hivatalnak, miután a járási közlekedésrendészet már kiadta az engedélyeket az útlezárásokra és a tájékoztató táblák elhelyezésére” – tájékoztatta portálunkat az főosztályvezető. Az érintett szervezetek és a környező falvak szintén kaptak tájékoztatást a várható forgalmi változásokról.

 

A Bős fele vezető úton is forgalomelterelés lesz

 

A médiában és Dunaszerdahely város weboldalán is jelennek meg információk arról, hogy merre menjenek majd a Galánta vagy Bős felől érkező kamionosok, akik eddig Dunaszerdahelyen át haladtak. A teherforgalom Csallóközkürt fele lesz átirányítva, vagy Nagyudvarnok irányába, Nagyabonyból pedig közvetlenül a 63-as útra történik az elterelés. „A gépjárművezetőket arra kérjük, hogy előre tájékozódjanak, mielőtt útnak indulnak”- fogalmazta meg az illetékesek kérését a sofőrökhöz az építészeti főosztályvezető.

 

Kerülőutak

 

A munkálatok szeptemberben zárulnak, de augusztusra bizonyos korlátozásokat már feloldhatnak

 

Az összes munka befejezése szeptemberre várható, viszont a dunaszerdahelyi városháza azt szeretné, ha augusztus elejére a kivitelező cég részben már feloldhatná a teljes lezárásokat. De hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy összetett a feladatról van szó, mert vezetékek is vannak ezen a területen. Ezért mindenkinek a türelmét kérik, ha esetleg valamilyen csúszások lennének. A teljes lezárásra vonatkozó engedélyt egyelőre négy hétre adták ki az illetékesek.

 

A megújuló körforgalmat közösen finanszírozza Nagyszombat megye és Dunaszerdahely városa

 

A legnagyobb dunaszerdahelyi körforgalom megyei beruházásként valósul meg, de bizonyos munkálatokat a város finanszíroz, így a közvilágítást és a körülötte lévő járdákat a város fogja megépíteni. A városi beruházás értéke mintegy 150 ezer euró.

 

Az új körforgalom

 

Ilyen lesz az új körforgalom

 

Az új körforgalomban kisebb lesz a közepén lévő zöld és virágos szigetrész. A fő cél a letérő sávok kiépítése mind a négy irányba, ami meggyorsítja majd az áthaladást a rendkívül zsúfolt belvároson. A körforgalomban kerékpárút is létesül, a járdarészek és a közvilágítás is fel lesz újítva.

 

További ajánlott írások:

 

Dunaszerdahely: Ezért kerüljék el a belvárost július végétől a sofőrök

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!