Daniel Kerekes jóvoltából már interaktív térképen is megtekinthetjük a megyei választások összes képviselő- és megyefőnök-jelöltjét lakhelyük szerint. 

 

A térképen kívül alább infografikákat is találunk arra vonatkozóan, milyen a jelöltek összetétele nem és kor szerint, illetve független/pártjelölt megoszlás alapján. A grafikonok tanúsága szerint a jelöltek háromnegyede pártszínekben indul.

 

A jelöltek átlagéletkora Trencsén megyében a legalacsonyabb (45,5 év), és Besztercebánya megyében a legmagasabb (54 év). Nyitra és Nagyszombat megye a 48,5-49,5 átlagéletkorral a középmezőnybe tartoznak.

 

 hirdetes_810x300  

Nagyon alacsony egyébként a hölgyek aránya a jelöltek között. A megyefőnöki székre pályázó 92 jelölt között csak 8 hölgy van és a képviselői posztokért megmérkőző 2902 jelöltnek csak 17,5 százaléka tartozik a gyengébbik nemhez. További részletek lejjebb.

 

A jobb felső sarokban a „Visible layers” gombra kattintva lehet váltani a megyefőnöki lista vagy képviselői lista nézete között. A kurzort az adott települést jelző pontra irányítva megjelenik a jelölt neve, kora és párthovatartozása. 

 

 

DenníkN.sk, Körkép.sk

Nyitókép: danielkerekes1.carto.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!