A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség eddigi legnagyobb, SHARK névre hallgató akciójában letartóztatták a Most-Híd egyik Iglói járásbeli elnökét, Stanislav Vospálkát is, aki egyúttal a vegyespárt Kassa megyei képviselője is.

 

Vospálka Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos hivatalában dolgozott. Ravasz a sajtónak elismerte, hogy értesült Vospálka letartóztatásáról.

 

„Korlátozott mennyiségű információk állnak a rendelkezésemre. Ha beigazolódik, hogy súlyos esetről van szó (…), amennyiben beigazolódik, hogy jogosan vádolják, azonnal megszüntetjük vele az együttműködést”

 

nyilatkozta Ravasz.

 hirdetes_810x300  

 

A NAKA az akcióról pénteken számolt be, összesen négy megyében, 40 helyszínen razziáztak egyszerre gazdasági bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Összesen 13 embert tartóztattak le, akiket kivétel nélkül előzetes letartóztatásba helyeztek a Speciális Büntetőbíróság határozata alapján.

 

Több száz rendőr részvételével zajlik a NAKA legnagyobb akciója

 

„Erkölcsileg” támogatta a Most-Hidat

 

Mielőtt Ravasz Ábel csapatát „erősítette”, Vospálka az egykori ANO párt tagja volt 2003 és 2009 között. 2009-ben a Most-Hídhoz igazolt.

 

„Véleményem szerint Szlovákia egy multikulturális társadalom, és mikor Bugár Béla bejelentette a televízióban, hogy megalapítja a Most-Híd pártot, emailben felvettem vele a kapcsolatot, és felajánlottam neki erkölcsi támogatásomat, majd ezután a Most-Híd tagja lettem”

 

írja magáról Vospálek saját hivatalos weboldalán.

 

Ravasz: sokat tett a roma közösségért

 

Ravasz szerint Vospálek talán az egyetlen roma megyei képviselő Szlovákiában. Már legalább három-négy éve ismerik egymást, és a vegyespárt alelnöke számára természetes volt, hogy együttműködnek.

 

„Úgy ismerem, mint aki sokat tett a roma közösségért aktivistaként és politikusként, de nem ismertem részleteket vállalkozói tevékenységével kapcsolatban”

 

DenníkN.sk, Körkép.sk

Nyitókép: DenníkN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!