Élő adásban három besztercebányai megyefőnökjelölt jelentette be lépett vissza a jelöléstől az RTVS kedd esiti vitaműsorában. Így már „csak” 10 megyeelnökjelölt méri össze erejét a november 4-i választásokon Besztercebánya megyében.

 

A közmédia Voľby do VÚC 2017 című műsorában kedden este 11 jelölt vitázott, ketten távol maradtak a tévé kameráitól. A legfőbb témák a közlekedés és a közutak állapota, a munkanélküliség csökkentése és a roma problematika volt.

 

Elsőként Ivan Skator (független) jelentette be, hogy visszalép a jelöléstől. Saját bevallása szerint „felmérte megválasztásának esélyeit, és inkább lemondott a demokrácia javára”. Úgy fogalmazott, hogy támogatóinak maguknak kell eldönteniük, kire fognak ezután szavazni – majd hozzátette, hogy ő maga Ján Lunterre biztosan nem adja le voksát, leginkább a Lunter mögött álló emberek miatt.

 

 hirdetes_300x300  
Forrás: RTVS.sk

 

Másodszor a Roma Koalíció Pártja színeiben induló Vojtech Kökény jelentette be, hogy Lunter javára visszalép – hogyígy támogassa a „pozitív változást” a Besztercebánya Megyei Önkormányzat élén.

 

Utolsóként Michal Kantor (Zöldek) csatlakozott az előtte szólókhoz, ő viszont Igor Kašper javára hozta meg ezt a döntését.

 

Besztercebánya megyében eddig heten léptek vissza, egyikük sem a jelenlegi megyefőnök, Marián Kotleba (ĽSNS) javára. Kotlébán kívül így Ján Lunter, Martin Juhaniak, Pavel Greksa, Igor Kašper, Alena Pivovarčiová (Nový Parlament), Miroslav Gálik (Národ a spravodlivosť), Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku), Zdenek Očovan (Politická strana NAJ) és Milan Urbáni (Strana moderného Slovenska) van versenyben.

 

A teljes vitaműsor ide kattintva tekinthető meg. 

 

Webnoviny.sk

Nyitókép: RTVS.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!