A Szlovák Posta szerint az ĽSNS választások előtt kiadott lapja megsértheti az emberek nemzeti és vallási érzetét, továbbá a faji hovatartozás és a társadalmi származás alapján diszkriminálhat egyes személyeket.

 

Amennyiben a postaládájában megtalálja az ĽSNS választások előtt kiadott újságját, biztos lehet abban, hogy az újságot nem a Szlovák Posta kézbesítette Önnek.

 

Kotleba pártjának alelnöke és egyben Nyitra megyefőnök jelöltje, Milan Uhrík ma a Facebook oldalán tette közzé, hogy a posta elutasította a szórólapjaik széthordását Nyitra megye egyes településein. Az információt a Szlovák Posta szóvivője, Martina Macková is megerősítette, majd hozzátette, hogy a döntés nemcsak Nyitra megyére vonatkozik, hanem egész Szlovákiára.

 

 hirdetes_810x300  

A Kotleba-féle Mi Szlovákiánk Néppárt szórólapjának megítélése során a Szlovák Posta 2017. október 24-én egy olyan döntést hozott, mely megtiltja az említett szórólap terjesztését, és amennyiben a posták időközben már megkezdték az adott szórólap széthordását, akkor azt azonnali hatállyal le kell állítaniuk” – mondta a szóvivő az Aktuality.sk-nak.

 

ĽSNS: Ez nem más, mint cenzúra

 

A Szlovák Posta szóvivőjének elmondása szerint az ĽSNS újságja olyan anyagokat tartalmaz, melyek megsérthetik az emberek nemzeti és vallási érzetét, továbbá a faji hovatartozás és a társadalmi származás alapján diszkriminálhatnak egyes személyeket.

 

A Szlovák Posta azt állítja, hogy a törvény szerint a reklám terjesztőjeként felelősséget vállalnak a szórólapok tartalmáért és terjesztéséért, így esetleg bírósági perek veszélyének vannak kitéve. Ennek következtében jogukban áll az, hogy nem fogadják el és nem is kézbesítik a szórólapokat.

 

Az ĽSNS megyei választások előtt kiadott lapjában többek között a párt „az alkalmazkodni képtelen aszociális cigányok” elleni harcáról vagy éppenséggel az „elutasított muszlim migránsokról” ír. Továbbá az újság részét képezi egy petíció Szlovákiának az EU-ból való kilépéséről.

 

Az alkalmazkodni képtelen aszociális cigányok bírálata és a migránsok elutasítása állítólag megbocsáthatatlan rasszizmusra vall” – panaszkodik Uhrík a közösségi média oldalán, aki arra kéri az önkénteseket, hogy segítsenek nekik az újságok széthordásában. „Segítsetek nekünk megtörni az újkori cenzúrát. Ha most meghátrálunk, akkor Szlovákia mindörökké elveszik” – írja Uhrík.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!