Jozef Viskupič (OĽaNO) újonnan megválasztott megyeelnök bemutatta négy leendő alelnökét, a Körkép.sk információi szerint az MKP-s politikus lesz Nagyszombat megye első alelnöke.  Nagyszombat megyében így először valósul meg az Igor Matovič által szorgalmazott MKP-OĽaNO együttműködés. 

 

Viskupičot Berényi mellett Pavol Kalman (OĽaNO-KDH-SaS),  Marek Neštický (független) és  Roman Sova (OĽaNO-KDH-SaS)  fogják segíteni a megye irányításában.

 

Az MKP egykori elnöke így megtarthatja alelnöki pozícióját, az elnökök azonban már nem a megyén belüli régiókért fognak felelni, hanem mindegyikük külön portfóliót kapott. Berényi a magyarlakta területek szempontjából is fontos közlekedésért, oktatásért és iskolaügyért fog felelni.

 

 hirdetes_810x300  
sme.sk/SITA hírügynökség

 

Pavol Kalman hatáskörébe tartozik majd az egészségügyi ellátás, a regionális- és vidékfejlesztés és környezetvédelem. Roman Sova a megye pénzügyeivel és gazdálkodásával fog foglalkozni,  Marek Neštický a sportért, ifjúságért, kultúráért és átlátható megyéért felel majd.

 

A megyei képviselő-testület december 20-án tartja meg első ülését, amelyen elfogadják majd a megye 2018-as költségvetését –  Viskupič azonban jelezte, hogy ez januárban és februárban jelentősen változni fog. Az első ülésen felállítják a bizottságokat és foglalkoznak majd az alelnökök megválasztásával is.

 

Már korábban megkezdődtek a tárgyalások 

 

13 megyei képviselőnk a 40-ből nagyon erős pozíciót jelent. Az eddigi megbeszélések alapján annyit mondhatok, ismét részesei leszünk a megyei irányításnak, de nyitott még ennek személyi összetétele és hatásköri leosztása is.

 

-nyilatkozta portálunknak Berényi a megyei választásokat követően, amely során kitért az ellenzéki összefogásra és az MKP lehetőségeire is.

 

Berényi József a Körképnek: Ott leszünk Nagyszombat megye irányításában (Interjú)

 

Körkép.sk / SME / SITA
borító: mkp.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!