Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Nagyszombat Megye Önkormányzata szerdán megszavazta Jozef Viskupič megyefőnök javaslatát a megyei alelnökök személyéről. Ennek értelmében Nagyszombat megye négy alelnöke került beiktatásra. Berényi Józsefen (MKP) kívül további három alelnököt kap a megye, közülük azonban csak ketten dolgoznak majd teljes munkaidőben a megyénél. 

 

Ki mennyit keres a megyén

 

Berényi és Marek Neštický teljes munkaidőben dolgoznak majd a megyénél, havi fizetésük nagysága a megyefőnök bérének 45 százaléka lesz. Pavol Kalman és Roman Sova csak képviselői fizetést kapnak.

 

 hirdetes_300x300  

Egy Nagyszombat megyei képviselő alapfizetése a mindenkori minimálbér 1,1-szerese, aki bizottsági alelnök, az 1,25-szörösét kaphatja meg, a megyei tanácstagok és a bizottsági elnökök pedig a minimálbér 1,4-szeresét.

 

Januárban emelkedik a minimálbér, így a megyei képviselők fizetése egyéb funkcióktól függően 528 és 672 euró között mozog majd. Ezen felül lakhelyük távolságától függően bizonyos költségeiket is térítik.

 

Ami a megyefőnököt illeti, a törvény minden megyeelnöknek fix fizetést szavatol, bruttó 3188 euró értékben. Ez kiegészül további 200 euró költségjóváírással.

 

Berényit megválasztották Nagyszombat megye első alelnökévé

 

Körkép.sk, Trnavskyhlas.sk

Nyitókép: dnes24.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!