Abban az időpontban, amikor a Smer éppen Robert Kaliňák belügyminiszter utódját kereste, Marián Kočner vállalkozó abban a nyitrai Zlatý Kľúčik elnevezésű hotelben múlatta az időt, amelyik Norbert Bödör vállalkozó tulajdonában áll.

 

Vasárnap délután Nyitrán egy fehér Bentley száguldozott, ami végül a Bödör vállalkozócsoporthoz tartozó Zlatý Kľúčik hotel parkolójában kötött ki. Az ún. maffialista alapján a múltban ugyanezt az autót Marián Kočner vezette.

 

Az Aktuality.sk tulajdonában vannak azok a felvételek, amelyeken a fehér Bentley először a nyitrai Mlyny bevásárlóközponthoz közeli kereszteződésben áll, később pedig  a Zlatý Kľúčik hotelben parkol. Ugyanabban az időben a hotel előtt állt egy, a Bonul vállalathoz tartozó Audi Q7-es is. A szemtanú elmondása szerint az autóba a tulajdonosa, Miroslav Bödör szállt be.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Aktuality.sk

 

Kočner: Maguk idegen ügynökök

 

Az Aktuality.sk telefonon lépett kapcsolatba Marián Kočnerrel. A szerkesztőséget az érdekelte, hogy Kočner vasárnap tényleg a Zlatý Kľúčik hotelben tartózkodott-e, és kivel találkozott.

 

„Maga meg honnét van? Remélem, ezt nem gondolja komolyan. Mivel az Aktuality.sk egy külföldi szubjektumhoz tartozik, ezért számomra maguk idegen ügynökök. Én nem fogok Önökkel beszélni. Viszontlátásra“

 

– reagált Kočner.

 

 

Az Aktuality.sk Kočner után Miroslav Bödört is felhívta, aki a telefonban letagadta személyazonosságát. „Rossz számot tárcsázott“ – mondta, majd letette.

 

Adóbotrányok

 

Marián Kočner ügyeiről gyakran írt a meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak. Ő volt az, aki megnyitotta a Welten-ügy esetét, melynek során az állam az áfa miatt több millió eurót veszített el. Kuciak volt az, aki új megállapításokkal jelentkezett a Technopol ügyben, de ő írt Kočner egykori vállalatáról is, amelyik a mai napig 10 millió euróval tartozik az országnak.

 

Ján Kuciak több mint 20 oknyomozó cikket írt Kočnerról, aki azzal fenyegette meg Kuciakot, hogy róla és a családjáról is piszkos dolgokat fog keresni. Az újságíró ugyan feljelentette Kočnert, ám a rendőrség 44 nap eltelte után sem foglalkozott az üggyel.

 

Bödörék és a Smer

 

Ján Kuciak azzal a nyitrai Zlatý Kľúčik hotellel is foglalkozott, amelyik előtt vasárnap Kočner autója parkolt. A hotel a Smer-közeli oligarcha, Miroslav Bödör fiához, Norbert Bödörhöz köthető.

 

Éppen Ján Kuciak volt az, aki kiderítette, hogy Nobert Bödörnek több mint egymillió euró értékben zálogjog van a hotelén. 2015-ben pedig meg is kezdte a behajtását. A hotel addigi tulajdonosa Robert Rybár nyitrai vállalkozó volt. Amikor kiderült, hogy Rybár árulja a hotelt, azt nyilatkozta, hogy pénzügyi problémák miatt szeretne megválni a szállodától. Az akkori hirdetés szerint a hotelt 2,9 millió euróért bocsátotta áruba.

 

Miroslav Bödör oligarcha annak a Bonul biztonsági szolgálatnak a tulajdonosa, amelyik milliókat keres az állami megrendeléseken. Mindemellett az általa rendezett estélyen Robert Fico is szónokolt.

 

Ha ez még nem lenne elég, akkor Miroslav Bödör még rokoni kapcsolatban is áll Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitánnyal. Kuciak többek között Gašpar fiának azon vállalatáról is írt, amelyik Norbert Bödör épületében székel.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!