Az elnöki palotában ma folyamatos lesz a mozgás. Először Peter Pellegrini érkezik az államfőhöz, majd fokozatosan az új miniszterjelöltek is hivatalos meghallgatásra érkeznek Kiskához.

 

Andrej Kiska államfő 9 órára várja Peter Pellegrinit, akit korábban megbízott a kormányalakítással. A Pellegrini által leadott első listát a kormány összetételéről Kiska kedden elutasította. Ezután a Smer órákig tanácskozott, végül Pellegrini bejelentette, hogy megváltoztatják eredeti elképzelésüket, és belügyminiszternek nem ifj. Jozef Rážt, hanem az eddigi egészségügyi minisztert, Tomáš Druckert jelölik. Drucker megüresedett helyére a Smer döntése alapján a mostani egészségügyi államtitkár, Andrea Kalavská kerülne.

 

A többi poszton egyelőre nem változtattak, így ma leendő kultuszminiszterként Ľubica Laššáková, informatizációért és beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettesként pedig Richard Raši mutatkozik be Kiskánál.

 

 hirdetes_300x300  

A Most-Híd egy változást eszközölt miniszterei között. Az igazságügyi minisztérium élérő távozó Lucia Žitňanská helyét Gál Gábor venné át.

 

A jelöltek tehát ma bemutatkoznak az államfőnél, vázolják neki elképzeléseiket.

 

Az ellenzék felszólította Kiskát, hogy ne fogadja el Pellegrini új javaslatát, az új kormányfőjelölt azonban állítja, hogy az új jelöltek személyéről konzultált az államfővel.

 

A mai találkozók harmonogramja:

9:00 – Peter Pellegrini, kormányalakítással megbízott miniszterelnök-jelölt

9:30 – Gál Gábor, igazságügyi miniszter-jelölt

11:30 – Ľubica Laššáková, kulturális miniszter-jelölt

14:00 – Richard Raši, beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes jelölt

14:30 – Tomáš Drucker, belügyminiszter-jelölt

15:00 – Andrea Kalavská – egészségügyi miniszter-jelölt

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!