A Tisztességes Magyar Képviseletért Mozgalom március 23-án, pénteken 16.00 órára szervezett tüntetést a Most-Híd pozsonyi székháza előtt. A tüntetésen mintegy két tucat tüntető követelte Bugár Béla távozását a politikából.

 

A Tisztességes Magyar Képviseletet néven meghirdetett kezdeményezés Facebook-eseményének leirata szerint a tüntetés szervezői nehéz szívvel és szomorúan szemlélik az elmúlt hetek eseményeit. A szervezők kijelentik, hogy a felvidéki magyarság nagy többsége nem kér ebből a politikából. Felszólítják Bugár Bélát, vonuljon vissza, és ne mérgezze tovább a szlovák politikai környezetet. Ne ártson még többet a felvidéki magyarságnak! Egyúttal arra szólítják fel a párt becsületes parlamenti képviselőit, hogy ne szavazzanak bizalmat a Fico által háttérből irányított új Pellegrini-kormánynak.

 

Alább a tüntetésen elhangzott kiáltványt közöljük.

 

Tisztességes államot, tisztességes kormányt, tisztességes közügyeket!

 

A szlovákiai magyarok tisztességes politikai érdekképviseletet követelnek!

 

Mi a mai tüntetés szervezői nehéz szívvel és szomorúan szemléltük az elmúlt hetek eseményeit. Ján Kuciak és menyasszonyának Martina Kušnírová brutális meggyilkolása rámutatott arra, hogy Szlovákiában egy velejéig romlott maffia kormány van hatalmon.

 

Sajnos ennek a kormánynak egy magyar érdekeltségű párt, a Most-Híd is tagja. Bugár Béla és a Most-Híd viselkedése szégyent hoz az országra, szégyent hoz a felvidéki magyarságra. Mi, szlovákiai magyarok már jó ideje nem tudunk azonosulni Bugár Béla sorozatos árulásával. A Most-Híd elnöke korábban már elárulta a felvidéki magyarokat, majd elárulta választóit, most pedig, hogy marad a kormányban, elárulta a tisztességes Szlovákiáért tüntető százezreket is.

 

 

Bugár Béla megítélése egyesekben negatív véleményt alakíthat ki a szlovákiai magyarság egészéről. Ezért szükségét éreztük annak, hogy ma ide eljöjjünk, és elhatárolódjunk ettől. Mi, a mai tüntetés résztvevői és támogatóink tisztességes Szlovákiát szeretnénk, melyben nincs helye a Bugár Bélához hasonló elvtelen, hazug, a hatalomhoz végletekig ragaszkodó, önző politikának.

 

Arra kérjük ezért a párt tisztségviselőit, parlamenti képviselőit, akiknek fontos a becsület, hogy ne támogassák tovább ezt a politikát és járuljanak hozzá Szlovákia közéletének megtisztulásához. Legyenek bátrak! Egy tisztességes államnak erre van szüksége!

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk

Fotók: Körkép.sk/KZS

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.