Igor Matovič szerint Tomáš Drucker belügyminiszter harmadáron jutott hozzá egy villához Floridán.

 

Tomáš Drucker belügyminiszter (Smer–SD-jelölt) a Nagyszombathoz közeli telkeken kívül az amerikai Floridában is vállalkozói csodát hajtott végre, ugyanis 120 ezer dollárral olcsóbban jutott hozzá egy villa feléhez – informált az OĽaNO vezére, Igor Matovič a sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, hogy a belügyminiszter a piaci ár kétharmadánál olcsóbban vásárolta meg az ingatlant.

 

Az ellenzéki politikus elmondása szerint Drucker felesége, Lucia 2017. július 12-én vásárolta meg egy floridai villa felét.

 

 hirdetes_400x285  

 „Drucker azt mondta, hogy azért vette meg olcsóbbért a villát, mert eléggé rossz állapotban van, és még további pénzt kell a felújítására áldoznia. A hármas villa Florida nyugati partján, Saratosában található, Druckeré pedig a villa középső része“

 

– mondta Matovič, majd képeken közszemlére tette a villa külső és belső részét, ami egyáltalán nem úgy fest, mintha felújításra szorulna.

 

Fejétől bűzlik a hal

 

„Az amerikaiaknak csúcs szuper nyilvántartásuk van, így a villa egész történetéhez hozzá lehet jutni. El lehet olvasni, hogy a villa jelenlegi tulajdonosai közé Lucia Drucker és Jozef Michálek tartozik, és azt is látjuk, hogy az egész villát a múltban 290 ezer, 335 ezer, valamint 250 ezer dollárért adták el. A villa felét Drucker asszonynak 60 500 dollárért sikerült megszereznie, ami azt jelenti, hogy a villa felét csupán a valódi ár negyedéért vásárolta meg“

 

– összegezte Matovič.

 

Drucker a múltban mindezt azzal magyarázta, hogy a villarész másik tulajdonosa az egy barátjuk, aki úgy döntött, hogy befektet a villába. „Mi köze van ehhez az eredeti tulajdonosnak? Mi köze van az utólagos felújításhoz? Nincs hozzá semmi köze, ez teljes abszurdság“ – mondta Matovič. Az ellenzéki vezér mindemellett arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyanabban az esztendőben a szomszédos villákat 430 ezer, 365 ezer, valamint 385 ezer dollárért adták el.

 

120 ezer dolláros ajándék

 

 „Amennyiben az egész villa ára 360 ezer dollár, akkor a villa fele 180 ezer dollárba kerül. Druckerék bankszámláját azonban a villa fele csupán 60 ezer dollártól fosztotta meg, így 120 ezer dollárt megspóroltak. Drucker pedig azt állítja, hogy mindezt azért, mert még invesztálni fog az épületbe. De mégis milyen okból ad az ember 120 ezer dolláros ajándékot a nagy semmiért cserébe? Hiszen annak, aki eladta a villa felét, soha semmilyen haszna nem lesz abból, ha Drucker invesztálni fog“

 

– konstatálta Matovič.

 

Az egész villa eredeti tulajdonosa Jozef Mihalik és Jozef Michálek volt. Mihalik volt az, aki a saját részét eladta Druckernek. Mihalik és Michálek annak a Panoráma Šport Hotelnek a társtulajdonosai, melynek birtokába olyan hotelek tartoznak, mint a pozsonyi, a nagyszombati és a zsolnai Holliday Inn hotel. Matovič információi szerint a Smer-SD vezetése alatt álló gazdasági tárcától az uniós forrásokon keresztül a zsolnai és a nagyszombati szálloda összesen 400 ezer eurót kapott.

 

A cél a hotel konkurenciaképességének növelése volt, holott a hotelnek jól ment a sora. Az uniós források semmi esetre sem vándorolhatnak ilyen hotelekbe“ – tette hozzá Matovič, majd feltette a kérdést, miszerint Drucker akciós villája nem lehet-e összefüggésben az eurofondos segítséggel.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: My Florida Regional MLS/Topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!