A meggyilkolt Martina Kušnírová édesanyja tegnap a hommonai tüntetésen szólt az egybegyűltekhez. Íme, a megtört édesanyja teljes beszéde.

 

„Köszönöm szépen mindenkinek, aki ma eljött. Már két hónapja lesz, hogy meggyilkolták a gyermekeimet. Lassan itt lesz május 5-e, az esküvőjük időpontja. Ezen a napon szerették volna megpecsételni a szép és tiszta szerelmüket az Úr előtt. Nagyon örültek ennek a napnak, mi pedig velük együtt.

 

Én is nagyon örültem. Amikor 2015-ben a fiam nősült, éppen a szívműtétem után voltam egy héttel. Most azt mondtam, teljes mértékben kiélvezem a lányom esküvőjét, és ismét semmi, pedig az utolsó apró részletig minden meg volt tervezve.

 

Amikor Martinka hazajött, mindig azért kérdeztem tőle, nincs-e valami, amit elszeretne nekem mondani. Ő pedig ezt felelte: „Ó, ne félj, semmi olyasmi nem veszélyeztet“. Magyarázatképpen: mindig azt mondtam neki, hogy ha már közeledik az esküvő, akkor szívesen fogadnék egy unokát is. Erre ő mindig azt mondta, hogy „annak még nem jött el az ideje, anya, majd az esküvő után, mert először a házat szeretnénk befejezni. Nem hozok világra egy gyermeket úgy, hogy a ház nincs kellőképpen előkészítve, hadd legyen tisztességes élete. Jankoval azt szeretnénk, ha rendesen élhetne“.

 

Minden pillanatban arról álmodtam, hogy mikor jelenik meg az ajtóban Martinka és Janko, hogy bejelentsék nekem ezt a remek hírt. Sajnos, erre már sosem fog sor kerülni. Sosem leszek a gyermekeik nagymamája.

 

Annyira örültünk Janko szüleivel együtt. Hányszor osztoztunk meg az unokákon, holott még nem is voltak. Mindezt elvette tőlünk az a gyilkos, aki Martinkát fejen, Jankot pedig szíven lőtte. Csak azért, mert az igazságért harcoltak, azért, mert olyan tisztességes életet éltek, amire az egész életünk során neveltük és tereltük őket.

 

Ahogy mostanság mondják: ha kimondod az igazat átlövik a fejedet, vagy Janko esetében a szívedet.

 

A nyomozók semmit sem derítettek ki. Már két hónapja a sötétben tapogatóznak. Ezért nyilvánosan is azt kérem, hogy kezdjenek el többet tenni az ügyben, találjanak egy nemzetközi csoportot vagy rendőri felügyeletet, hadd mutassák meg nekünk, hogy mit találtak. Egyelőre én sem tudok semmit, csak azt, amit Önök.

 

Éppen úgy azokkal az ügyekkel sem csinálnak semmit, amelyekre Janko rámutatott. Ott van az a 73 jelentése, amelyben különböző emberekről rántotta le a leplet. Ezek az emberek mégis még mindig a helyükön ülnek, semmit se csinálnak, semmi sem történik. Janko és Martina vére fölöslegesen, hasztalanul ontatott ki. A pénz iránti kapzsiság miatt nekem meghalt a két gyerekem.

 

Ezért kérem és szólítom fel Önöket arra, hogy ne hagyjanak minket magunkra ebben a kikényszerített harcban, amibe belerántottak, majd egyedül hagytak bennünket, mert egyedül nem tudjuk megvívni ezt a harcot. Gondolok itt magamra és Janko szüleire.

 

Köszönöm szépen, hogy ma is eljöttek.“

 

Denník N/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!