A szlovák rendőrség közösségi oldalán ma reggel rendkívüli hírt tett közzé.

 

Frissítve 10:56-kor

 

A közlés szerint négy darab működőképes, egyenként 100 kilogrammos orosz bombát találtak Párkányban. A területet biztosították, a rendőrség jelenleg is dolgozik a helyszínen.

 

 hirdetes_300x300  

A hírről a szlovák rendőrség értesítette a nyilvánosságot közösségi oldalán.

 

 

A helyszínen reggel összeült egy krízis stáb is, akik zt vizsgálják, hogy szükséges-e a környező házak lakóit evakuálni.

 

forrás: PZ SR – facebook.com

 

Időközben a rendőrség néhány élesebb képpel jelentkezett a helyszínről. A hivatalos szervek közlése szerint egy szántóföldön találták meg a bombákat. A helyszínt még tegnap biztosították. Már a pirotechnikusok is vizsgálják a bombákat, valamint a hatástalanításukhoz megfelelő helyszín után kutatnak.

 

forrás: PZ SR – facebook.com

 

forrás: PZ SR – facebook.com

 

forrás: PZ SR – facebook.com

 

Annyi már most biztos, hogy ez a négy bomba Szlovákia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű lelete. A rendőrség közlése szerint a bombát úgy találták meg, hogy egy férfi kutyája elszaladt, miközben pedig utánament, észrevette, hogy kézigránát van a földön. Ezután értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve megkezdték a felderítő munkálatokat, majd megtalálták a bombákat.

 

Rendőrségi közlések szerint amikor elszállítják a bombákat, szükséges lesz útlezárásokat is eszközölni a biztonság érdekében.

 

Röviddel 11 óra előtt a rendőrség arról számolt be a facebook-on, hogy megkezdték a párkányi Űrhajós utca (Ulica kozmonautov) lakóinak evakuálását. Az evakuált lakosok számára tűzoltósági autóbusz és frissítő áll rendelkezésre.

 

 

Cikkünket frissítjük

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/montázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!