Vahram Chuguryan, a köztévé hír- és publicisztikai igazgatója valamint Jaroslav Rezník az RTVS igazgatója épp egy nappal korábban erősítették meg, hogy bíznak a köztévén belüli hangulat lenyugtatásában. Ma több szerkesztőjüknek is felmondtak.

 

Az Aktuality.sk információi szerint délután három óráig az RTVS négy szerkesztőjének mondtak fel. Jana Masárová, Matúš Dávid, Matúš Baňovíč és Kristián Čekovský közös ismertetője, hogy mindannyian kritizálták feletteseiket és aláírták azt a nyílt levelet, amelyben felhívták a közvélemény figyelmét az RTVS-ben uralkodó áldatlan állapotokra.

 

Rajtuk kívül távozik még a közszolgálati rádió két munkatársa, Jana Maťková és Nikola Bajánová. Ők mindketten saját elhatározásukból bontottak szerződést.

 

  hirdetes_300x300   

Maťková a közösségi oldalán azt írta ezzel kapcsolatban, hogy

 

„Az RTVS hírszerkesztőinek aktuális vezetésével nem tudok értékrendileg azonosulni. Sem a döntéseikkel. Teljesen érthetetlenek számomra.”

 

Az RTVS közel 60 újságírója kritizálja a vezetést: Ellenséges közegben dolgozunk

 

Zuzana Kovačič Hanzelová, az RTVS egyik szerkesztője szerint a köztévében kemény normalizálás folyik.

 

„Már hetek óta igyekszik a vezetésünk hülyeségeket benyomni a közvetítésekbe. Legutóbb ma reggel, mikor a főszerkesztőnk azt javasolta, hogy vetítsünk le hihetetlen, nem hitelesített konspirációkat. Megkérdezte, vannak-e felvételeink, hogy a szír gyerekeknek pezsgős tablettákat adtak, hogy a felvételeken a szájukból kifolyó hab úgy nézzen ki, mintha vegyi támadás lenne.”

 

írta közösségi oldalán Hanzelová.

 

 

Az RTVS szóvivője, Erika Rusnáková az Aktuality.sk-nak megerősítette, hogy több szerkesztővel is megszűnt a külső együttműködésről szóló megállapodásuk, és a vezetőség úgy döntött, nem hosszabbítanak velük szerződést.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!